27 Nisan 2024 Cumartesi

Elazığ’da Gündoğumu Duaları

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin izni ve takdisleriyle, Peder Nerses Ayvazyan, 1 Mart 2024 Cuma sabahı Elazığ’a hareket etti. Elazığ Ermeni toplumu üyelerinden Yetkin Yağcı tarafından karşılanan Peder Nerses, Arman Yağcı’nin evinde ağırlandı.

2 Mart Cumartesi sabahı, şehrin mezarlığında bulunan Surp Nışan Şapeli’nde Arevakal töreni düzenlendi ve tören sonunda Peder Nerses Büyük Oruç dönemi, bu dönemin pazar günleri, orucun anlamı, önemi, tövbe ve bağışlama konularında vaaz verdi. Törene Elazığ Ermeni toplumundan az sayıda kişi katıldı.

Arman Yağcı’nın 4,5 yaşındaki oğlu, Davud Peygamber’in 23. Mezmuru’nu ezbere okudu. Daha sonra Khaçahankisd (Su Takdisi) töreni düzenlendi. Mezarlıktaki kabirler ziyaret edilerek “Hokehankisd” (Ayin-i Ruhani) duaları okundu. 

Peder Nerses, şehirdeki Süryani cemaatinin din görevlisi Rahip Muşe Dağ’ı ziyaret etti. Daha sonra evlerde Ermeni toplumunun hasta bireylerini ziyaret ederek onlara Surp Hağortutyun (Komünyon) verdi.

İki gün süren ziyaretin sonunda Elazığ Ermeni toplumu üyeleri, Peder Nerses’in şahsında Patrik Sahak II’ye, ayda bir kez bir din görevlisinin yaklaşık 35 kişiden oluşan Elazığ Ermeni halkını ziyaret ederek, inanlılar için törenler sunup, vaazlar vermesini sağladığı için teşekkürler ettiler.

Peder Nerses aynı gece İstanbul’a döndü.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi