27 Nisan 2024 Cumartesi

Endonezya’da 1 Aile 3 Kiliseye Saldırdı

Endonezya’nın en büyük ikinci şehri Surabaya’daki arka arkaya bombalama olaylarında üç kilise hedef alındı.  Polis, hem çocuklarının hayatını hem kendi hayatlarını kana bulayan dört çocuklu bir çiftin yaptığını açıkladı.

Emniyet Sözcüsü Frans Barung saldırının en az 12 kişinin ölümüne yol açtığını 40 kişinin de yaralandığını açıkladı. Barung, kentte yerel saatle 07.30 sularında ilk olarak Santa Maria Roman Kilisesi’nde gerçekleşen intihar saldırısında intihar bombacısı dahil 4 kişinin öldüğü ifade etti. İlk saldırının ardından farklı noktalarda bulunan Diponegoro ve Pantekosta kiliselerinde patlamaların olduğunu ve olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Aileden kiliseye gidenlerden biri olarak gizlenmiş ve intihar bombacısı olarak ortaya çıktığı, bir diğeri de bomba yüklü minibüsünü saldırı yerine sürdüğü belirtildi. Bir saldırgan da patlamadan önce motosikletini olay yerine sürdü.

Radikal grubun haber ajansı Amaq’a göre, IŞİD saldırıların sorumluluğunu üstlendi. İlk bültende grup, bombalama olaylarının her birini “şehitlik” operasyonu olarak tanımladı. Daha sonraki bir medya yayınında, IŞİD bir bomba arabası, bir intihar bombacısı ve motosikletle taşınan bir bomba olarak üç saldırı şekli yayınladı.

Polis, Pazartesi günü kilise saldırganlarının yalnız olmadığını gösteren kanıtların ise arttığını, kiliselerdeki saldırıların dışında bir konutta tamamlanmış bombalar bulduklarını söyledi.

Eyalet polisi Frans Barung Mangera, Doğu Java’da bulunan Surabaya’nın güneyindeki Sidoarjo banliyösünde bir apartman dairesinde, Pazar gecesi bir bomba patladığını ve bu patlamada bir adam, eşi ve çocuklarından birinin öldüğünü üç çocuğunun da yaralandığını belirtti. Polis öldürülen şüpheliyi, 46 yaşındaki Anton Ferdiantono olarak tanımladı. Şüpheli kilise bombardımanının ardındaki adamın arkadaşı olarak açıklandı.

Polis sözcüsü Bay Frans, motosikletlerdeki beş kişinin dördünün öldüğünü ve 8 ve beş yaşında iki kız çocuğunun hastaneye kaldırıldığını söyledi. Dört polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Papa Françesko’dan Taziye Mesajı

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’nda yaptığı haftalık Pazar konuşması sırasında saldırıları kurbanları için dua etti. “Hep birlikte bu şiddet eylemlerini sona erdirmek için Barış Tanrısı’na saldırıyı yapanların kalplerinde nefret ve şiddet yerine uzlaşı ve kardeşlik yer bulsun diye yakarıyoruz” dedi.

 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi