8 Mayıs 2024 Çarşamba

Episkoposlar, Salgının Birinci Yılında Dayanışma Çağrısında Bulundu

ABD’de önde gelen episkoposlar, Mart 2020’de kitlesel karantina ve ibadet hizmetlerinin askıya alınmaya başlamasından bir yıl sonra, salgının küresel dayanışma ihtiyacını vurguladığını belirtti.

ABD Episkoposları ‘İdari Komitesi’ Salı günü yaptığı açıklamada, ‘‘Salgında, Tanrı bizi bir kez daha kendimize gösterdi. Papa Françesko’nun geçen yıl Aziz Petrus meydanında hatırlattığı gibi, düşündüğümüz kadar güçlü veya kontrol altında değiliz. Güçsüzlükten utanmak veya korkuyla kontrol edemeyeceğimiz şeyin altında ezilmek yerine, bu dönem birbirimize ve Tanrı’ya olan bağlılığımıza dikkat çekti’’ ifadelerinde bulundu.

ABD episkoposları konferansı idari komitesi (USCCB), Los Angeles konferans başkanı Başepiskopos Jose Gomez, USCCB komite başkanları ve ABD episkoposluk bölgesi temsilcilerinden oluşmakta.

Episkoposlar dayanışma çağrısına, salgın nedeniyle ibadet hizmetlerinin askıya alınmaya başlamasından bir yıl sonra bulundu. Episkoposlar, ‘‘Bu ay, salgının ülkemizdeki yaşamı dramatik bir şekilde değiştirip acılara yol açmasından bu yana bir yıl geçti’’ dedi. Açıklamada, virüse ve yol açtığı ekonomik krize bağlı olarak Amerikalıların çektiği olağanüstü zorluklara rağmen, sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakârlıklara değinildi.

Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre, ABD’de 520bin’den fazla kişi, dünya çapında ise 2.6 milyondan fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Episkoposlar, salgının özellikle aşı dağıtımı konusunda küresel dayanışma ihtiyacını vurguladığını ekledi. Açıklamada, ‘‘Zengin ülkeler ve ilaç şirketleri, hiçbir ulusun, aşı konusunda geride kalmamasını sağlamak için birlikte çalışmalı. Yalnızca salgın sırasında birçok kişinin hissettiği kırılmaları ve izolasyonu iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu tür bölünmelerin tekrar oluşmasını engelleyecek nezaket ve açıklık üzerine daha fazla sosyal yapı inşa etmeliyiz’’ denildi.

Episkoposlar ayrıca geçen yıl ortaya çıkan ‘ırksal adaletsizlikler’ konusuna da dikkat çekerek, ‘‘Siyasi hayatımızda ırksal adaletsizliklere, yoksulların ve yaşlıların kaybına ve sancılı bölünmelere tanık olduk. Yine de Mezmurların bize hatırlattığı gibi, Tanrı’nın vaadiyle teselli bulduğumuzu biliyoruz’’ dedi. (CNA)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi