28 Nisan 2024 Pazar

Ermeni Apostolik Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç’in Reliklerinin Bulunması Yortusunu Kutladı

28 Haziran Pazar günü, Türkiye Ermenileri Patrikliği Facebook sayfasında, Patriklik Merkez Meryem Ana Kilisesi’nde hafta içi ÜstRahip Yeğişe Uçkunyan tarafından gerçekleştirilen Kutsal Sunu ayini yayınlandı. Yayının ardından canlı yayında Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Türkçe ve Ermenice olarak vaazlar verdi. 

Patrik Sahak II, mucizeler hakkında konuşurken, kötü ruhsal varlıkların her daim Tanrı’nın hizmetkârları ile mücadele içerisinde olduklarını belirtti. 

Kadasetli Sahak II.’nin Matta 12. bölüm 43. ayeti okuyarak başladığı vaazında; “Tanrı, kendi Göksel Krallığı’nda bizlere yer vermeye çalışırken, bu kötü güçler bizleri şeytanın krallığında tutsak etmeyi arzu ederler. Dolayısıyla, özgür irademiz ile biz neyi arzuladığımızı tayin ederiz. Kutsal Kitap’ta bir ayette, bir insan içerisinde taht kurmuş ruhsal kötü varlığın uzaklaştığını, fakat zamanla tekrar geri döndüğünü okuyoruz. Kutsal Kitap’ın öğretisi bu geri dönüşe 7 kötü ruhsal varlığın da birleştiğini anlatıyor. Günahın günah doğurduğunu ve zamanla bizleri esir aldığını görüyoruz” dedi.

Patrik Sahak II, bu bağlamda en büyük örneğin Yahuda olduğunu vurgularken Yahuda’nın içinde bir yanardağ gibi doğan para hırsının, onu esir aldığını ve çok ufak bir maddiyat karşılığında, İsa Mesih’e ihanet etmeye yönlendirdiğini, dolayısıyla, Kutsal Kitap’ın sözlerinin, bizleri dinç tuttuğunu belirtti.

Ermeni Apostolik Kilisesi’nin İman Atası Aziz Krikor Lusavoriç’in Reliklerinin bulunması yortusu: Aziz Krikor yaşamının son zamanlarında, “Manya Ayr” isimli mekanda münzevi hayatı yaşar ve burada hayatı son bulur. Öldüğünde kimsenin haberi olmaz ve onu kim olduğunu dahi bilmeden, sadece çobanlar gömerler. Belli bir zaman sonra, Aziz Krikor’un öğrencilerinden Karnik isimli bir münzevi, Aziz Krikor’un mezarını bulur. Reliklerden bir kısım daha sonraları Kral Drtad’ın mezarının yanına konulur bir kısmı da kiliselere dağıtılır. Ve Yortu olarak kutlanması için Kilise takvimine alınır. Bu olay Erzincan’da geçmektedir.

Türkçe Vaaz Linki https://youtu.be/1qViN02Rz0

Kutsal sunu ayini linki; https://www.facebook.com/TRArmenianPatriarchate/videos/191889658912317/

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi