3 Mayıs 2024 Cuma

Ev Kilisesine Saldırı

Yaklaşık 200 Hindu milliyetçisinden oluşan bir çete, Hindistan’ın doğusundaki Chhattisgarh eyaletinde ibadet hizmeti düzenleyen bir ev kilisesine saldırdı. Saldırı sonucunda pastör ve en az iki inanlı yaralandı.

ABD merkezli zulüm gözlemcisi Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Sanjith Ng adlı kişinin liderliğini yürüttüğü çete tarafından Kondagaon bölgesindeki Odagoan köyünde yer alan bir kiliseye saldırı düzenlendiğini bildirdi. ICC, ibadet hizmeti devam ederken Sanjith Ng’nin içeri girerek pastör Hemanth Kandapan’ı ve cemaat üyelerini darp ettiğini açıkladı. Öfkeli kabalık, Müjde’yi paylaşmaları nedeniyle pastörü ve bir inanlıyı acımasızca dövdü. Saldırının ardından yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Aşırılık yanlısı grup, Hristiyanları ibadet etmeye devam etmeleri halinde öldürüleceklerini söyleyerek tehdit etti.

Pastör Kandapan, ‘‘Yaklaşık dokuz saat boyunca ev hapsinde tutuldum. Bu süre boyunca polisin varlığında bile saldırıya ve tacize uğradım’’ dedi.

Hindu milliyetçisi Vishwa Hindu Parishad’ın liderleri Hristiyanları, Sunderi Bathi adlı Hristiyan bir kadının zorla Hinduizme dönüştürüldüğü dini törene katılmaya zorladı. Pastör Kandapan, ‘‘Köydeki durum hala gergin. Köyden kaçmak zorunda kalan ailelerin ne kadar süre evlerinden uzak kalacaklarını bilmiyoruz’’ dedi.

Kondagaon, kabilelerin çoğunlukta olduğu bir bölge. Hristiyanlara yönelik saldırılar, radikal Hindu grupların 2020’de ülkedeki aşiret gruplarını ve yerli halkın Hristiyanlığı kabul etmesini durdurmak adına kampanya başlatmasıyla arttı. Bu gruplar, Hristiyanlığı benimseyenlerin eğitim ve istihdam olanaklarından mahrum bırakılmasını talep ediyor.

Yerel inançlara sahip olan çoğu kabile kendini Hindu olarak tanımlamıyor, ancak yetkililer tarafından Hindu olarak kabul ediliyor. Eylül 2020’de kabile üyeleri Hristiyanlara ait 16 evi tahrip etti. Saldırı sonucu köydeki Hristiyan kadınların çoğu ormanlara kaçmak zorunda kaldı.

Başbakan Narendra Modi’nin ve Bharatiya Janata Partisi’nin 2014’te iktidara gelmesinden bu yana Hristiyanlara yönelik saldırılar arttı. Hristiyanlar Hindistan nüfusunun sadece yüzde 2,3’ünü oluştururken, radikal Hindu milliyetçilerinin saldırılarında artış yaşandı.

60’tan fazla ülkede Hristiyanlara yönelik zulmü izleyen Open Doors USA, Hindu radikallerinin çoğu zaman nedensiz olarak Hristiyanlara saldırdığını söyleyerek, ‘‘Aşırılık yanlıları, ülkedeki herkesin Hindu olması ve ülkenin Hıristiyanlıktan kurtulması gerektiğine inanıyor. Bu amaca ulaşmak için şiddet kullanıyorlar, özellikle Hindu kökenli Hıristiyanları hedef alıyorlar. Yabancı bir dine inanmakla suçlanan Hristiyanlar, toplumdaki kötü şanstan sorumlu tutuluyor’’ dedi.

Bir rapora göre, 2021 yılı Hindistan’daki Hristiyanlar için ‘en şiddetli yıl’ oldu. 2021’de en az 486 Hristiyan zulmü vakası rapor edildi. (CP)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi