2 Mayıs 2024 Perşembe

Gazze’de 15 Çocuk Açlıktan Öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 4 aydan uzun süredir saldırılarla açlığa sürüklenen ve insani yardım girişinin engellendiği Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi’nde 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Beyt Lahiya’da bulunan Kemal Advan Hastanesine yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle 15 çocuğun öldüğü belirtildi.

Gazze’de açlık ve susuzluğun binlerce çocuk ve hamile kadının ölümüne sebep olduğu belirtilen açıklamada, “Kemal Advan Hastanesinde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı sebebiyle 15 çocuk hayatını kaybetti” ifadesi kullanıldı.

6 ÇOCUK DAHA ÖLÜM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ashraf Al-Qidra, “Elektrik jeneratörü ve oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların zayıflaması nedeniyle hastanenin yoğun bakım ünitesinde yetersiz beslenme ve ishalden muzdarip 6 diğer çocuğun hayatından endişe ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Adalet Divanı’nın 26 Ocak’ta İsrail’e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze’de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze’ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda 30 bin 410 kişi öldürüldü, 71 bin 700 kişi ise yaralandı.

(Kaynak: NTV)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi