26 Nisan 2024 Cuma

Güney Kore’de Virüs Kilise Ayinlerinden Yayıldı

Güney Kore’de corona virüsü vakaları bir anda tırmandı. Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC) yetkililerince yapılan çalışmalarda virüsün kilise ayinlerinden yayıldığı tespit edildi. Uzmanlar corona virüsüne karşı ‘sosyal uzaklaşmanın’ önemli olduğunu belirtiyor. 

Reuters’in haberine göre, corona vakalarının bir anda artış göstermesinin nedenini tespit etmek için çalışma başlatan yetkililer, vaka sayılarındaki artışın nedeninin insanların dar çevrede birbirleriyle kurduğu bağ olduğunu saptadı. Ayrıca bu grupta yer alan virüsü taşıyan hastanın iki farklı kilise ayinine katılarak yüzlerce insana virüs bulaştırdığı ortaya çıktı.

Grafik: Reuters

Doktor önerisini dinlemedi, ayinlere katıldı

31’inci vakanın 9 Şubat’taki kilise ziyareti sonrasında 15 Şubat’ta yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu, doktorların corona virüsü testi yaptırması önerisini dikkate almayarak, arkadaşlarıyla kahvaltıya gittiği tespit edildi. İkinci kez farklı bir kilise ayinine katılan kişi, 17 Şubat’ta durumunun kötüleştiğini fark edince başka bir hastaneye giderek test oldu. Test sonucu, hastanın Güney Kore’nin 31’inci corona vakası olduğunu ortaya çıkardı. 

Çok kısa süre sonra hastanın ayinlere katıldığı Shincheonji Kilisesi ve çevresinden binlerce insan corona şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden Shincheonji Kilisesi’ndeki iki ayine katılan 9 bin 300 kişinin listesini çıkardıklarını ve bu listedeki 1200 kişinin semptom gösterdiğini açıkladı.

Grafik: Reuters

Sağlık Bakanı Park Neung Hoo ise “Corona virüsü ülke çapında yayılma hızı göz önüne alındığında, acil olarak önleyici tedbirler alacağız. Önümüzdeki 10 gün virüsün ne kadar yayıldığını belirlemek için önemli olacak” dedi. (Reuters,Diken)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi