fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Hamburg Başepiskoposu’ndan İzmir’e Ziyaret

İzmir ziyareti kapsamında 3 Eylül Pazar günü Havari ve İncil Yazarı Aziz Yuhanna Katedrali’nde Almanya Hamburg Başepiskoposu Monsenyör Stefan Heße başkanlığında Kutsal Ayin gerçekleştirildi.

Ayine İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec ve Vatikan’ın İskandinavya Büyükelçisi Monsenyör Julio Murat eşlik ettiler. İzmir Başepiskoposluğu Genel Vikeri Peder Felianus Dogon, İzmir Başepiskoposu Şansölyesi Peder Alessandro Amprino ve Bornova Kilisesi’nden Peder Pascal Robert de ayine katıldı.


Açılış konuşmasında Monsenyör Martin Kmetec, Monsenyör Heße’yi çok sıcak bir şekilde karşılaştı.

Peygamber Yeremya’nın kitabından ve Aziz Pavlus’un Romalılara Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra, Peder Pascal Robert, Aziz Matta tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözleri okudu. Verdiği vaazında Monsenyör Stefan Heße : “Eğer en büyük peygamberlerden biri olan Yeremya ve Havarilerin sözcüsü Petrus’un düşüncelerini yenilemeleri gerekiyorsa, bizim bunu yapmaya daha ne kadar ihtiyacımız var! İnançla yaşamama izin verilen deneyimler arasında Tanrı, insan ve Kilise hakkındaki düşüncelerimin yaşam boyunca sürekli yenilenmesi ve dolayısıyla derinleşmesi de yer alıyor” dedi.

İnsanlar hakkında düşünceleri konusunda: “Seyahatlerim sırasında -ister Yunanistan’da, ister Türkiye’de, isterse başka yerlerde olsun- pek çok mülteciyle tanışıyorum. Onlar bugün merkeze alınması gereken insanlardan sadece bir örnek. Papa Françesko’nun Dünya Göçmenler ve Mülteciler Günü Mesajı’nda belirttiği gibi: ‘Her siyasi faaliyette, her programda, her pastoral eylemde kişiyi her zaman merkeze, birçok yönüyle koymalıyız, manevi boyut da dahil. Ve bu, temel eşitliği tanınması gereken tüm insanlar için geçerlidir’ ” dedi.

Kilise hakkında yeni bir düşünce tarzı konusunda ise, “Uzun zamandır Kilise’nin her şeyi bildiğini ve insanlara hayat yolculuğunda nereye gideceklerini öğrettiğini düşünüyorduk. Yakında Episkoposlar Sinodu Roma’da başlayacak. Papa Françesko, Kilise’yi yeni bir şekilde düşünmeye teşvik etmek istiyor. Çözüme ancak birlikte çalışarak ulaşacağız. Bizler sadece halka söyleyecek, sunacak bir şeyleri olan kişiler değiliz, onlardan çok daha fazlasını öğrenebiliriz ve çok dikkatli olmalıyız” dedi.

Hamburg Başepiskoposu Monsenyör Stefan Heße

Cumartesi günü, Alman Episkoposlar Konferansı Göç Komisyonu Başkanı olarak ve Mülteci İşleri Özel Temsilcisi olarak Hamburg Başepiskoposu Heße onunla gelen küçük bir delegasyon ile önce İzmir Caritas’ta bir toplantı gerçekleştirdi ve bir grup mülteci ile buluştu.

Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir nezaket ziyareti yapıldı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Özuslu ile buluştu.

(SAT-7 TÜRK/İZMİR-Nathalie Ritzmann)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi