29 Nisan 2024 Pazartesi

Hatay ve Mersin’de Pazar Ayinleri Yeniden Başladı

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla, Pazar günleri kiliselere dönüş başladı.

Tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzun zamandır dini ritüellerine ara veren ibadethanelerde yeniden dua sesleri yükselmeye başladı. Kilise yönetimleri, Kutsal Ayinlere iştirak edecek cemaat üyelerinin maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını önemle rica etti.

Salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılması ile 4 Temmuz Pazar gününden itibaren kiliselerde kutsal ayinler yapılmaya başlandı. Bu kapsamda İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ile Arsuz Aziz Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesi’nde de Pazar Ayinlerine uzun bir sürenin ardından yeniden başlandı.

Kutsal Pazar Ayinleri; İskenderun Kilisesi’nde saat 09.00 ila 10.00 arasında, Arsuz Kilisesi’nde ise saat 11.00 ila 12.00 arasında yapılacak.

Uzun süren ayrılığın ardından, geçtiğimiz Pazar günü İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayini, Kilise Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu yönetti. Ayine çok az sayıda cemaat üyesi iştirak etti.

Hatay’ın sayfiye yerlerinden Arsuz’daki Aziz Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen Kutsal Ayini de, Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti. Yıldırım’a, Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu ve kilise zangoçlarının yanı sıra sınırlı sayıda cemaat üyesi de eşlik etti.

Gerçekleştirilen Kutsal Pazar Ayini süresince, sosyal mesafelerin korunmasına ve maskelerin takılı vaziyette kalmasına dikkat edilirken, Kutsal Ayinler içinde Komünyon kutsaması ve dağıtımı da gerçekleştirildi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi