27 Nisan 2024 Cumartesi

Hrant Dink Anmasının 13. Yılı

Agos Gazetesi kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink öldürülüşünün 13. yılında Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Hrant Dink için her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Ocak (Pazar) günü, öldürüldüğü yerde, eski Agos gazetesinin bulunduğu Sebat Apartmanı’nın önünde bir anma olacak. Anma saat 15.00’te başlayacak. Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen anma için bir de video  yayınlandı. 

Hrant  Dink ayrıca 19 Ocak Pazar günü saat 12.00’de Balıklı Mezarlığı’ndaki kabri başında da anılacak. Anma öncesinde Bakırköy Surp Asdvadadzni Kilisesi’nde Hokehanikst duası gerçekleştirilecek. 

Anma töreni için çağrıda bulunan Hrant’ın Arkadaşları’ndan Bülent Aydın, etkinliğin saat 15.00’te başlayacağı bilgisini verdikten sonra şöyle konuştu:

 

Hrant Dink gazetesinin önünde, İstanbul’un orta yerinde öldürülüşünün üzerinden 13 yıl geçti. Pazar günü her sene yaptığımız gibi Hrant’ın katledilişinin 13. yılında yine Agos’un önünde onu anacağız. 

Bu davadan adalet talebimizi ‘Hrant için adalet’ diyerek bir kez daha dile getireceğiz. 13 yıldır ‘Biz bitti demeden bu dava bitmez’ dedik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Çünkü bu davanın bitmesi sadece duruşmaların bitmesiyle olmayacak. Hrant Dink’i aramızdan alan o karanlık zihniyetle yüzleşebildiğimiz zaman biz adaleti sağlamış olacağız. 

Hrant Dink bir barış insanıdır, Hrant Dink demokrasi mücadelesinin insanıdır. Hrant Dink gerçeği seslendirmiş, hakikatin sözcüsü olmuş bir insandır. O nedenle Hrant’ı anlamak, anlamak önemlidir. 

Hrant Dink’i bir kez daha anmak için vicdan sahibi, iyilik sahibi insanlarla birlikte Agos’un önünde 19 Ocak’ta tekrar bulaşacağız.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi