2 Mayıs 2024 Perşembe

Hristiyanların Yapay Zekayı Kullanma Olasılığı Yüksek

Barna Grup tarafından yapılan araştırmaya göre, Hristiyanların çalışma hayatında yapay zekayı kullanma olasılığı diğer inanca mensup kişilere kıyasla daha yüksek.

28 Temmuz-7 Ağustos 2023 tarihleri arasında yaklaşık 1500 kişinin katıldığı anket, Barna’nın 38 bin kilise tarafından kullanılan Gloo adlı program ile ortaklık kurduğu dönemde gerçekleşti.

Hristiyanların yüzde 62’si, iş hayatında yapay zeka programlarını kullandığını söylerken, Hristiyan olmayan çalışanların yüzde 49’u aynı görüşü bildirdi. Hristiyanların yüzde 38’i yapay zekayı hiç kullanmadıklarını söylerken, bu oran Hristiyan olmayanlar arasında yüzde 52’ye yükseldi.

Raporda, ‘‘ABD’li yetişkinler yapay zekayı her türlü sorunu çözecek bir araç olarak görmüyor. Katılımcıların yüzde 37’si sorularının yanıtlanması için yapay zekayı kullanırken yüzde 35’i araştırma amaçlı kullanıyor. Tavsiye almak için kullananların oranı yüzde 14 iken, katılımcıların sadece yüzde 8’i ruhsal konularda yapay zekayı kullanıyor. Öte yandan Hristiyanların sadece yüzde 8’i ve diğer inanç mensubu kişilerin yüzde 4’ü Kutsal Kitap’ı araştırmak için yapay zekayı kullanıyor’’ ifadeleri yer aldı.

Araştırmaya göre, çoğu insan yapay zekanın kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğine inanıyor. Buna göre, Amerikalıların sadece yüzde 27’si Hristiyan öğretileri hakkında sorulan sorularda yapay zekanın yanıtına güveniyor. Hristiyanların yüzde 29’u inançlarına yönelik sorularda yapay zekanın yanıtına güvenirken, bu oran diğer inanç mensubu kişiler arasında yüzde 23’tür.

Raporda, ‘‘Hristiyanların bu amaçlar doğrultusunda yapay zekaya güvenmeleri oldukça dikkat çekici. Hristiyan liderler bu çalışmayı dikkate almalı’’ ifadeleri yer aldı. 

Geçen Kasım ayında yayınlanan ankette, katılımcıların yüzde 51’i yapay zekanın Kilise için iyi olmadığını belirtirken, sadece yüzde 22’si aksi görüş bildirdi.

(Kaynak: Christian Today)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi