28 Nisan 2024 Pazar

İBB’nin Yardım Kartları Türkiye Ermeni Patrikliği’ne Ulaştı

Kadasetli Patrik Sahak II, 10 Mart Çarşamba günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’ı kabul etmişti. Başkan Saltık, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sağlayabileceğini belirtmiş, bu yolla, komisyon kanalıyla Ermeni Toplumu üyelerine, yardımların ulaşmasının sağlanacağı ve yardımlaşmanın gerçekleşebilmesi için elinden gelen gayreti sarf edeceğinin sözünü vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kartları Türkiye Ermeni Patrikliği’ne ulaştı.

Konu ile ilgili Patrikliğin Facebook sayfasından yapılan açıklama şöyle;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler kapsamında, cemaatimiz ihtiyaç sahibi ailelerine tahsis ettiği 567 çift yardım kartı, bu hafta itibariyle Patrikhane’ye ulaşmış bulunmaktadır.
Bilindiği üzere, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri ve Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu yöneticileriyle 10 Mart 2021, Çarşamba günü Patrikhane’de bir araya gelmişti. Görüşme esnasında, Sayın Yavuz Saltık, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu faaliyetleri hakkında bilgiler edindikten sonra, İBB’nin de komisyona katkı sağlayabileceğini belirtmişti.
Patrikliğimize ulaşan yardım zarflarında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kaleme aldığı bir mektup ve her biri 50 lira değerinde olan “ŞOK Hediye Kartı”ndan ikişer adet bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanı’nın yazısında “bu zorlu günleri birlikte atlatacağız, birlikte başaracağız” temennisi dikkat çekmektedir. Patrikliğimize ulaşan bu yardım kartları, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu ve kiliselerimizin Fakir Kolları (Ahkadakhınam) işbirliğiyle, gelecek hafta ihtiyaç sahibi ailelere verilecek, düzenli yardım kolileriyle birlikte dağıtılacaktır. Böylece, İBB’den gelen bu yardım, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu eliyle cemaatimizin ihtiyaç sahibi ailelerine dağıtılmış olacaktır.
Bu kıymetli desteklerinden dolayı, Patriklik Sosyal Yardım Komisyonu yöneticileri de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’a teşekkür etmektedir.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi