2 Mayıs 2024 Perşembe

İngiltere ve Galler’de Hristiyan Sayısı Azalıyor

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere ve Galler’de kendini Hristiyan olarak tanımlayan kişilerin sayısında belirgin bir düşüş olduğunu bildirdi.

2019’daki rakamlar, nüfusun yalnızca yüzde 51’inin kendini Hristiyan olarak tanımladığını gösterdi. Son veriler, Hristiyanların nüfusun yüzde 59’unu oluşturduğu 2011 Nüfus Sayımına göre önemli bir düşüşü işaret ediyor. Bununla birlikte herhangi bir dine inanmayanların sayısında önemli bir artış görüldü. 2011’de dini inancı olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 32,3 iken, bu oran yüzde 38,4’e yükseldi.

60-69 yaşındakilerin üçte ikisi, 70-79 yaşındakilerin yüzde 74.6’sı ve 80 yaş ve üzerindekilerin yüzde 81’i kendini Hristiyan olarak tanımlarken, Hristiyanlar arasında en düşük oranı genç yetişkinler oluşturuyor. Buna göre, 20-29 yaşındakilerin yüzde 35,2’si Hristiyan olduğunu söylerken, 30-39 yaş aralığında bu oran yüzde 39,8’e yükselmektedir. Öte yandan, 20-29 yaşındakilerin yarısından fazlası (yüzde 53.4) herhangi bir dine sahip olmadığını açıklarken, bu oran 30-39 yaş aralığında yüzde 46,3.

2021 Nüfus Sayımı sonuçlarının gelecek yıl yayınlanması ve Hristiyan nüfusunun düşüş göstermeye devam etmesi bekleniyor. İngiltere Kilisesi’nin Ekim 2020’deki yüz yüze hizmetleri sırasında katılımın, salgın önceki katılım düzeyine göre yüzde 57 daha düşük olduğu görüldü. Kilisenin 2020’deki verileri, önceki yıla göre cemaat sayısında yüzde 7’lik bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Kilise sözcüsü, ‘‘Rakamlar, beklentilerle uyumlu. Salgının ilk dönemlerinde kilisenin karşılaştığı sıkıntıların büyüklüğünü gösteriyor’’ dedi.

İngiltere Kilisesi, uzun yıllardır düzenli olarak azalan bir katılımla mücadele ediyor. Kiliselerdeki çocukların ve gençlerin sayısının artması için ‘Vizyon ve Strateji’ programı başlatıldı. Kilise, episkoposluk bölgelerindeki gençlere ve diğer gruplara ulaşmayı amaçlayan projeleri desteklemek için yaklaşık 5 milyon sterlinlik yatırım yapacağını duyurdu.

İngiltere Kilisesi’nin Vizyon ve Strateji Eş Direktörü Debbie Clinton, ‘‘Daha genç ve daha çeşitli bir kilise olmak, önümüzdeki on yıl boyunca Vizyon ve Stratejisinin bir parçası olarak İngiltere Kilisesi’nin önceliği olacaktır’’ dedi. (CT)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi