2 Mayıs 2024 Perşembe

İsa Mesih’in ‘‘İlahi Görünümü’nün Değişmesi’’ Bayramı

İsa Mesih’in ‘‘İlahi Görünümü’nün Değişmesi’’ Bayramı Üzüm Kutsamasıyla Birlikte Kutlandı

Her yıl Meryem Ana Orucu Dönemi içinde, 6 Ağustos tarihinde kutlanan Rabbimiz İsa Mesih’in ‘‘İlahi Görünümü’nün Değişmesi’’ (Metamorfoz) Bayramı, İskenderun’da Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde kutlandı. Kutsal ayinde üzüm kutsaması da gerçekleştirildi.

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, Kilise Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu tarafından yönetilen ayinde dualar edilirken, bayrama özel bir gelenek olan “Üzüm Kutsaması” da gerçekleştirildi. Kutsal Ayin sırasında kutsanan üzümler daha sonra cemaat üyelerine dağıtıldı.

Ayin sırasında konuşan Peder Papasoğlu, bu bayramın kilisemiz için büyük bayramlardan biri olduğunu ifade ederken; “Bugün Tecelli Bayramı, yani Mesih İsa’nın İlahi Görünümünün Değişmesi Bayramı. Yunancada Metamorfoz adını taşıyor. Eski Ahitte Rabbimizin adına ne söylendiyse hakikatle buluşmuştur. İsa Mesih Görkemini ispatlamak için öğrencileriyle birlikte o dağa çıktı. Rab Mesih’in görünümünün değişip görkemli bir parlaklığa bürünmesi olayı, Mesih’in Tanrılığını göstermektedir.

Bu bayramda en önemli konu şudur ki Mesih Yüceliğini orada öğrencilerine gösterdi ve bunu öğrencisine gösterdiği zaman şunu söyledi; ‘İnsanoğlu ölüp dirilmedikçe bunu kimseye anlatmayın!’ Burada kendisinden bahsediyor.

Rabbimiz İsa Mesih, o dağda tecelli ettiğinde iki kişi ile görüştü! Bu kişiler İlyas ve Musa idi. Hepimizi biliyoruz ki İlyas ve Musa Rable görüşen üç kişiden ikisiydi. Lakin Mesih’in görkemini kimse görmemişti. Rabbin Görkemi ilk defa bu olayda görünmüştür.

Yahudi geleneğinde yetiştirilen ürünün ilk mahsulü kiliseye verilir yani Rabbe sunulur. Biz de bu bayram üzüm yeriz ve bunun yanı sıra ilk üzüm mahsulünü kiliseye sunarız” diye konuştu.

Kutsanan üzümlerin bolluk ve bereketin simgesi olduğuna da değinen Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu; “Bu bayramda, kutsanarak dağıtılan üzüm, bolluk ve bereketin simgesidir. Birazdan dualar eşliğinde takdis edeceğimiz ve evlerinize götüreceğiniz bu üzümler, evinize bolluk ve bereket getirsin. Sizlere de sağlık ve sıhhat olsun. Her sene bugünlere!” diye konuştu.

Gerçekleştirilen Kutsal Ayinin ardından Peder Papasoğlu üzümleri kutsayarak, ayine katılanlara dağıttı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi