2 Mayıs 2024 Perşembe

Yüzücü Aysu Türkoğlu Tarihe Geçti

Aysu Türkoğlu Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın oldu

Manş Denizi’ni geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu, bu kez de Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden hemen sonra “7 Oceans” kanallarını 5 yıl içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

Bodrumlu yüzücü 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu.

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada yüzerek Manş’ı geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu, yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı da 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçmeyi başardı.

Kuzey İrlanda’daki Bangor kentinden yerel saate göre 05.45’de yüzmeye başlayan genç sporcunun zorlu etabına yunuslar da eşlik etti.

Geçişin ardından Türk bayrağı açan Türkoğlu’nun başarısı, sosyal medya hesabından da takipçilerine duyuruldu.

Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden ardından “7 Oceans” kanallarını 5 yıl içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

AYSU TÜRKOĞLU KİMDİR?

22 yaşındaki Aysu Türkoğlu Bodrumlu. Aysu Türkoğlu Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi. 15 yıldır profesyonel yüzücü olan Türkoğlu 7 yıldır açık su branşıyla ilgileniyor.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi