26 Nisan 2024 Cuma

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ne Peder Ataması

Lübnan’daki Balamand Üniversitesi St. John Şam Teoloji Enstitüsü mezunu Yusuf Papasoğlu, Lübnan’da gerçekleştirilen ‘Diyakonluk’ ve ‘Kâhinlik’ törenleri ile ‘Ruhani Lider’ kimliğini elde etti. Papasoğlu için gerçekleştirilen tören pandemi nedeniyle oldukça sade bir şekilde icra edildi.

Antakya ve tüm Ortadoğu Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ve Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başepiskoposu Konstantin Kayal’ın eli ile İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesinde görev yapacak olan Yusuf Papasoğlu’nun Diyakonluk ve Kâhinlik atamaları Lübnan’da Aziz İlyas Manastırı’nda özel bir törenle gerçekleştirildi.

Diyakonluk ve Kâhinlik atamalarının ardından İskenderun’da Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde göreve başlayacak olan Yusuf Papasoğlu’na ruhaniyet olarak ‘Nicholas’ adı verildi.

Yusuf Nicholas Papasoğlu için yapılan bu özel törene, Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başepiskoposu Konstantin Kayal’ın yanı sıra Manastırda görevli rahipler ile bir süre önce Hatay/Altınözü Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesine görevlendirilen kardeşi Yuhanna Abdullah Papasoğlu ve ailesi katılım gösterdi.

Yusuf Nicholas Papasoğlu’nu, üzerine cübbesini giydirerek, dualarla kutsayan Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başepiskoposu Konstantin Kayal, bu özel törenle ataması yapılan Papasoğlu’na yeni görevinde başarı temenni ederek, Tanrı’nın yolunda yürümek ve görev yapmak isteyenlerin büyük bir sabra ihtiyaçları olduğuna işaret etti. Lübnan Aziz İlyas Manastırı Baş Episkoposu Konstantin Kayal; “Tanrı hepinizi kutsasın ve bereketlesin” temennisinde de bulundu.

Yusuf Nicholas Papasoğlu’nun, tüm dünyayı saran Coronavirüs sebebiyle bir süredir ertelenen Diyakonluk ve Kâhinlik ataması için gerçekleştirilen bu özel tören ’Axios ve Müstehak’ nidalarıyla sona erdi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi