29 Nisan 2024 Pazartesi

İskenderun’da ‘İsa Mesih’in Mabede Sunulması’ Bayramı

İsa Mesih’in, Dünyaya gelişinin ardından Tapınağa Girişi ve Takdimi olarak kutlanan ‘Nur Bayramı’ İskenderun Aziz Corç Rum Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı. Ayinde mumlar kutsandı, ardından kilise cemaati de kutsanan bu mumları yakarak, dualarını Tanrı’ya yöneltti.

İskenderun’da ‘İsa Mesih’in Mabede Sunulması Bayramı’ özel bir ayinle kutlandı. Rum Katolik Kilisesi’ndeki Kutsal Ayini, Peder Antuan Ilgıt yönetirken, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti de ayine iştirak etti.

”Bu Bayram Tanrı’yla Karşılaşmamamızın Bayramıdır”

Ayinde, günün anlam ve önemi ile ilgili bir vaaz veren Peder Antuan Ilgıt, bu bayramın en eski Yahudi bayramlarından biri olduğunu ifade ederek; “Tanrı’yı bulmak maksadıyla hepimiz hayatımıza ve yaşadıklarımıza bir anlam vermek istiyoruz. Tanrı’yı bulmadan huzura erişemeyiz. Rabbin Takdimi Bayramında da tam olarak Tanrı ve insan arasındaki ilişkide hâsıl olan bu arayışın, aslında karşılıklı bir arayış olduğunu görüyoruz.

Bir taraftan biz heyecanla Tanrı’yı arıyoruz, diğer taraftan Tanrı da bizden daha heyecanlı ve içten bir şekilde bizleri arıyor. Bu yüzden birbirimize doğru yürümemiz ve karşılaşmamız icap ediyor. İşte kutladığımız bayram, bu karşılaşmanın bayramıdır. Biz insanlar olarak Tanrı’yı her zaman yaşamamızın içinde tutmalıyız” diye konuştu.

Az sayıda cemaat üyesinin katıldığı ve salgın önlemlerine de uygun bir şekilde gerçekleştirilen ayinin sonunda ise cemaate ‘Kutsal Komünyon’ dağıtıldı.

”Artık Huzur İçinde Ölebilirim…”

…Musa’nın Yasası’na göre, arınma günlerinin bitiminde Yusuf ile Meryem çocuğu Rabbe adamak için Yeruşalim’e götürdüler. Nitekim Rabbin Yasasında, ‘İlk doğan her erkek çocuk Rab’be adanmış sayılacak’ diye yazılmıştır.

O sırada Yeruşalim’de, Simon adında bir adam vardı. Kutsal Ruh onun üzerindeydi ve Rabbin Mesih’ini görmeden ölmeyeceği Kutsal Ruh aracılığıyla kendisine bildirilmişti. Şimon, Ruh’un yönlendirmesiyle tapınağa geldi.

Küçük İsa’nın annesi ve babası, Kutsal Yasa’nın ilgili kuralını yerine getirmek üzere O’nu içeri getirdiklerinde, Şimon O’nu kucağına aldı, Tanrı’yı överek; ‘Ey Rabbim, verdiğin sözü tuttun! Artık huzur içinde ölebilirim. Çünkü senin sağladığın, bütün halkların gözü önünde hazırladığın kurtuluşu, Ulusları aydınlatıp halkın İsrail’e yücelik kazandıracak ışığı gözlerimle gördüm’ dedi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi