27 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderun Latin Katolik Kilisesi’nde Kül Çarşambası Ayini

Paskalya (Diriliş) Bayramı öncesi başlayan ‘Büyük Oruç Devresi’nin başlangıcı olarak kabul edilen Kül Çarşambası ayini, İskenderun Latin Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ve Kilise Pederi Dariusz Dogondke tarafından yönetilen ayinde, peder, imanlıların başlarına haç şeklinde kül dökerek onları kutsadı. İncil’den bölümlerin okunmasının ardından bir vaaz veren Episkopos Bizzeti, Paskalya (Diriliş) devresinin önemini anlattı.

Paskalya devresinin, ‘dua, sadaka ve oruç’tan oluştuğunu kaydeden Monsenyör Bizzeti; “Bu 3 kelimenin manası nedir ve nasıl yaşamak gerekiyor? Oruç tutarak, sadaka vererek, dua ederek Allah’ın lütfunu kazanıyor sanıyoruz, Kutsal Kitap’ta böyle bir şey yok. Ne Tanrı’yı, ne cenneti kazanmak gerekmiyor. Tanrı, kendi sevgi olduğu için bizi yarattı. Dua, sadaka ve oruç bizim için gerekli! Bunları yaparken farkında oluyoruz ki çevremizde bizden daha muhtaç insanlar var, yardım etmeliyiz.

Benim hayatımın bir manası var. Sadece sevdiklerimizi düşünürsek bir anlamı kalmıyor. Oruç tutmanın her şeyden önce bize faydası oluyor. Dua etmek de önemlidir, farkında oluyoruz ki biz hayatın sahibi değiliz.

Bu dönemde itiraf etmek de çok önemli. Tanrı’nın affetmesini istemezsek, biz üzgün kalıyoruz. Paskalya dönemi bu yüzden bir kurtuluş dönemidir. Paskalyaya doğru giden yolda Tanrı kendi mutluluğunu bize vermek istiyor… Dua, sadaka ve oruç huzur ve barışı verecek” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ayinle İskenderunlu Katolikler, Paskalya (Diriliş) Bayramı’na kadar 40 gün sürecek oruca başladı. Kilise cemaati, Kül Çarşambası’nda ve Kutsal Cuma olarak adlandırılan Mesih İsa’nın çarmıha gerildiği gün mutlaka oruç tutarlar. Diğer günlerde oruç tutmak ise cemaatin inisiyatifindedir.

40 günlük oruç, İsa Mesih’in hizmete başlamadan önce çölde dua ve oruçla geçirdiği 40 günü hatırlamak için tutulur. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi