27 Nisan 2024 Cumartesi

İstanbul’da Aziz Antuan Bayramı Kutlaması

Tüm dünyada kutlanan dini bayramların en popülerlerinden biri olan Aziz Antuan Bayramı, her sene olduğu gibi İstiklal caddesi üzerinde ziyaretçilerinin oldukça çok olduğu Aziz Antuan Bazilikası’nda  13 Haziran tarihinde kutlandı.

Ayini İstanbul Latin Katolik Kilisesi Epispokosu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez yönetirken Türkiye’de Vatikan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Monsenyör Angelo Accattino, Fener Rum Patrikhanesi temsilcileri Büyük Arşimandrit Vissarion Komzias ve Peder Dimitrios , Süryani Katolik Başrahibi Orhan Çanlı ve Türkiye Ermeni Katolik Kilisesi temsilcisi katıldı.

Başrahip Peder Iosif Robu’nun yönettiği Aziz Antuan Bazilikası korosu bayrama renk kattı.

Peder Orhan Çanlı’nın İncil’den ayetler okumasıyla Monsenyör Ruben Tierrablanca, Aziz Antuan’ın hayatının üç aşamasını ve aziz olarak ünlenmesini düşünmeye davet eden bir vaaz  verdi.

Episkopos’un vaazının ardından “Hepimiz her gün internet üzerindeki yeni haberleri merak etmekteyiz. Devamlı olarak Facebook’u ve diğer sosyal ağları açıyoruz. Yeni haberler arıyoruz. Bu yüzden sizleri Google’da “Aziz Antuan’ın Vaazları”nı aramaya davet ediyorum. Onun İsa Mesih’in Göğe Yükselişi gününde verdiği vaazını arayın. Aziz Antuan’ın yazdığı bu güzel öğretiyi bulacaksınız. Böylece sizin kandiliniz asla sönmeyecek, yeni bir ışığa kavuşacak ve her Salı kutsanan ekmek her zaman lezzetli olacak” dedi.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen çocukları, gençleri ve Aziz Antuan heykeli kutsamasını, Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez yaptı ve ayin bitiminden sonra kilise avlusunda kokteyl verildi.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann-İstanbul)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi