26 Nisan 2024 Cuma

İstanbul’da Papa Françesko’nun Görevdeki 10. Yılına Özel Ayin

Papa Françesko’nun Papalık görevinin başlangıcının 10. yıl dönümü, 12 Mart Pazar günü, Kutsal Ruh Katedral Kilisesi’nde, Vatikan’ın Türkiye Büyükelçisi Monsenyör Marek Solczynski’nin yönetttiği kutsal ayinle kutlandı. 

Kutsal ayine Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, Canterbury Başepiskoposu Justin Welby katılırken, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II’nin temsilcisi de ayine iştirak etti. Ayrıca tüm Katolik Episkoposlar ve rahipler ile birlikte İstanbul’daki Katolik cemaati de ayine katıldı.

Ayin başlangıcında İstanbul Havarisel Vekili S. E. Monsenyör Massimiliano Palinuro, ayinden önce Türkçe bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, “İstanbul ve tüm Türkiye’deki, her rütbeden Katolik cemaati mensupları, Papa Francesko Hazretlerinin, Aziz Petrus’un Kürsüsü’ndeki onuncu yılı vesilesi ile Rab’be sevinç dolu şükranlarını sunuyorlar” diyerek başladı. Görev yaptığı döneme damga vuran savaşlar, salgın ve diğer zorlukları hatırlattı. “Hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye gelen ve kardeşleri için canını veren İsa gibi, hizmet eden kişinin; Kilise’de en üstün olduğunu; mütevazı kişiliği ve yüce cömertliği ile bize somut bir şekilde gösterdi” diyerek sözlerine devam eden Monsenyör Palinuro “Papa Francesko’yu bizlere Papa olarak verdiği için Rab’bi övüyor ve yüceltiyoruz.  O’ndan, Kutsal Papa Hazretleri’nin Rab’bin isteğini tamamen yerine getirsin diye evrensel Kilise’nin rehberliğini sürdürmesi için uzun bir ömür ve sağlık bahşetmesini diliyoruz” dedi.

Vatikan Büyükelçisi S. E. Monsenyör Marek Solcynzski, vaazında, ayine katılan dini önderlere teşekkür etti ve Papa’nın son yayınladığı genelge “Fratelli Tutti”den alıntı yaparak, hizmetlerine değindi. Papa Françesko için şu duayı etti: “Tüm sadık halkının Çobanı ve Hükümdarı olan Yüce Allah, Kilise’ne önderlik etmesi için, çoban olarak seçtiğin kulun Francis’e merhametinle bak.  Sana yalvarıyoruz: O’nun, sorumluluğunu taşıdığı kişileri, sözüyle ve örneğiyle geliştirmesini, böylece kendisine emanet edilen sürü ile birlikte sonsuz yaşama eriştirmesini sağla. Bunu Rabbimiz Mesih İsa’nın aracılığıyla senden dileriz. Âmin.”

Ayin sonunda cemaate Papa’nın en son yayınlanan genelgesi ‘Fratelli Tutti’nin, CET Basın Bürosu tarafından tercüme edilen Türkçe baskısı hediye edildi.

Bilgi: Diyakon Burhan Buladlar (İstanbul Latin Katolik Episkoposluğu) Haber: Şule Rugenbuke (CET) Fotoğraflar: Alfonso Zamuer

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi