3 Mayıs 2024 Cuma

İstanbul’daki Ermeni Dernekleri Temsilcileri ile Afet İstişare Toplantısı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, İstanbul’daki Ermeni dernekleri temsilcileri ile afet istişare toplantısı yaptı. 

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Şubat Cuma akşamı, İstanbul’daki Ermeni derneklerinin temsilcilerini kabul etti. Toplantıda, Rahip Hovagim Seropyan ve Peder Şirvan Mürzyan’ın yanı sıra Patrikhane Sosyal Yardım Komisyonu (PSYK) temsilcileri de hazır bulundu.

Patrik Sahak II’nin daveti üzerine gerçekleştirilen istişare toplantısı Rab’bin Duası ile başladı. Daha sonra İstanbul Ermeni dernekleri temsilcilerini deprem felaketi ve afetzedeler için yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek amacıyla PSYK başkanı Haçik Canel bir konuşma yaptı, afetzedeler yararına yapılan insani çalışmalar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Katılımcılar, İstanbul Ermeni derneklerinin de insani yardım çalışmalarında yer almak istediğini ve bunu manevi bir görev olarak gördüklerini söylediler.

Dernekler adına konuşan Kevork Simkeşyan, herkesin yeteneğine göre afet yardımına katkıda bulunacağını söyledi. İstanbul Ermeni dernekleri insan gücü veya diğer şekillerde bu kutsal görevde işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

PSYK üyeleri, bugüne kadar özellikle İskenderun ve Vakıfköy cemaatlerimizden yüz elliye yakın mensubumuzun geçici olarak ve depremin yarattığı dehşetten uzaklaşmak için şehrimize geldiklerini bildirdiler. 

Katılımcılar, fikir alışverişi ve soru-cevap yöntemleriyle afetzedelere çeşitli şekillerde yardımcı olacak önerilerde bulundular.

Patrik Sahak II, toplantıdan ve katılımcıların insani yardım çalışmalarında bulunmaya istekli olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi.

Toplantı Patrik Sahak II’nin misafirleri takdis etmesi ile son buldu. Daha sonra Patrikhane merdivenlerinde toplu fotoğraf çekildiler. 

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi