3 Mayıs 2024 Cuma

Depremde Hasar Gören Meryem Ana Ermeni Kilisesi İbadete Kapatıldı

Türkiye’nin tek Ermeni yerleşkesi olan Hatay’ın Samandağ ilçesi Vakıfköy Mahallesi’ndeki 113 yıllık Meryem Ana Ermeni Kilisesi, Hatay merkezli depremlerde hasar görünce ibadete kapatıldı.

Maraş merkezli depremleri hasarsız atlatan 113 yıllık Meryem Ana Kilisesi, merkez üssü Hatay olan 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremlerde ağır hasar gördü.

Vakıfköy’ün simgesi olan tarihi kilise depremlerin ardından kullanılamaz hale geldi. Meryem Ana Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Misak Hergel, 20 Şubat’ta art arda gelen depremlerin yaşadıkları yere oldukça fazla zarar verdiğini belirtti. 

Hatay halkı olarak yaşadıkları acının tarifinin olmadığını dile getiren Hergel, “Yine de şükrediyoruz ki bu büyük yıkımda köyümüzden, mahallemizden bir can kaybı yaşanmadı” dedi. 

Yıkıma uğrayan kilisenin tarihi hakkında bilgi veren Hergel, şu ifadeleri kullandı: “Kilisemiz 1910’da hizmete açıldı. Simge olan asırlık bir yapıydı. 1997’de köklü bir onarım çalışması yapılmıştı. O zaman yapılan açılışla köyümüzün adı duyulmuştu ve ilgi odağı haline gelmişti.”

Kilisenin 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde çok az zarar gördüğünü belirten Hergel, “20 Şubat’taki depremlerde yıkıntı haline geldi. Hatay’da iki tane faal Ermeni Kilisesi var. Biri burası, diğeri ise İskenderun’da. Her iki kilisemiz de uzun süre ibadet yapılamayacak hale geldi” dedi.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi