26 Nisan 2024 Cuma

İstanbullu Protestan Kiliselerden Ortak Piknik

İstanbul’da hizmetini sürdüren birçok Protestan kilisesi bugün düzenledikleri bir piknikle bir araya geldi. Yazın gelmesiyle kiliselerde açık hava etkinlikleri artarken, İstanbul’da bulunan Protestanlar bu etkinliklerin ilkini hep birlikte katıldıkları bir piknikle gerçekleştirdi.

İstanbul’un çeşitli bölgelerinden gelen Protestan vatandaşların katıldığı piknikte Pastör Carlos Madrigal bir vaaz verdi. Birlikte ibadet eden, ilahiler söyleyen, dua eden ve Rabbin Sözünü paylaşan katılımcılar oldukça keyifli bir gün geçirdiler. 

İlerleyen saatlerde kiliseler arası yarışmaların da yapıldığı piknikte farklı kiliselerden kardeşlerin birliği ve sevinci dikkat çekiciydi. Sabah saatlerinde hep birlikte kahvaltı eden Protestan kilisesi üyeleri daha sonra ortak tapınma etkinliğinde ilahiler söylediler.

Pastör Carlos Madrigal’in, tövbe ve Mesih’e tanıklık etmek üzerine verdiği vaazının ardından hep birlikte sohbet eden, müzik dinleyen ve paydaşlıkta bulunan kilise üyeleri birlikte yemek yedikten sonra oyunlar oynadılar. 

Etkinliğe katılan SAT-7 TÜRK Yayın Müdürü Gökhan Talas, birlikte yaşam kültürünü pekiştiren, kardeşlerin birliğine hizmet eden bu tür etkinliklerin artması gerektiğini ifade etti. Talas; neşemizi de acımızı da paylaşmanın en iyi yolu bir arada olmak dedi. (SAT-7 TÜRK)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi