12 Mayıs 2024 Pazar

İzmir’de Assisili Aziz Fransua ve Meryem’in Kutsal Adı Bayramı

İzmir Bornova Kilisesi’nde Fransisken Cemaati’nin kurucusu Assisili Aziz Fransua’nın ve de kiliseye adını veren Meryem’in Kutsal Adı’nın bayramı 4 Ekim Çarşamba günü, İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec’in yokluğunda Genel Vikeri Peder Felianus Dogon tarafından yönetilen Ayin ile kutlandı.

Bornova Kilisesi’nden Fransisken rahipler Peder Adrian Lozan, Peder Pascal Robert ve Peder Pietro Mechelli, Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rektörü Peder Dariusz Bialkowski, İzmir Başepiskoposluğu’nun Şansölyesi Peder Alessandro Amprino, Göztepe Notre-Dame de Lourdes Kilisesi’nin Rahibi Peder Ireneusz Bochynski ve Buca Aziz Vaftizci Yuhanna Kilisesi’nin Rahibi Peder Philippe de Kergorlay de Ayin’e eşlik ettiler. 

Açılış konuşmasında Peder Felianus, Assisili Aziz Fransua’nın Fransisken Cemaaati’nin kurucusu olduğunu hatırlatarak, Aziz Fransua’nın hayatını kısaca anlattı.

Sirak Kitabı’ndan ve Aziz Pavlus’un Galatyalılar’a Mektubu’ndan sözler okunduktan sonra Peder Adrian, İncil’in Matta Kitabı’ndan sözler okudu.

Ardından Peder Felianus verdiği vaazında: “Bugün Hıristiyan dünyasının en çok bilinen azizlerinden biri olan Assisili Aziz Fransua’nın bayramını kutluyoruz. Aziz Fransua, Tanrı’nın Oğlu’nun duygularını o kadar içselleştirebilmiştir ki, bir alter Christus (diğer Mesih) olarak kabul edilmiştir. O gerçekten İsa’nın yaşayan bir simgesiydi. Onun ideali İsa gibi olmaktı. Assisili Aziz Fransua bugün hepimize ne öğretebilir? Aziz Fransua’nın figüründen ne öğrenebiliriz? Her şeyden önce, Aziz Fransua bize Haça gerilmiş İsa Mesih’e sevgi duymayı öğretir.

Bugün hepimiz için Aziz Fransua, kendi yaşamlarımızda bir muhakeme modeli olarak kendini sunar ve bize Kilise olan ruhani yapının inşaatçıları olmayı öğretir. Tanrı Fransua’dan dua, yoksulluk ve barış yoluyla dünyadaki tüm Kilise’yi yeniden inşa etmesini istemiştir” dedi.

Katedralin görevlisi Mesut Kalaycı gitar eşliğinde Rosario Kilisesi’nin 2 üyesi ile birlikte ilahilerle bayrama çok güzel bir renk kattı.

Ayin’den sonra kilisenin bahçesinde tüm katılımcılara ikram verildi.

(SAT-7 TÜRK/İZMİR – Nathalie Ritzmann)

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi