10 Mayıs 2024 Cuma

İzmir’de Yaratılış’ın Korunması için Kutlama

İzmir Başepiskoposluğu ekoloji animasyon grubu, 30 Eylül Cumartesi günü Buca’daki Vaftizci Aziz Yuhanna Kilisesi’nde tüm yaratılışın korunmasına adanmış bir kutlama düzenledi.

Kutlama, Yaratılış ve birliğin korunması için “Laudate Si” herkes tarafından okundu ve ardından Veronica Luciana’nın “Laudate Si” hakkında bir sunum paylaştı.

“Laudate Si” Papa Françesko tarafından 2015 yılında ortak evimiz Dünya’nın, ortak bakımı için yazılan bir Papalık Genelgesi, bir davetiye mektubudur.

Bu genelgede Assisili Aziz Fransua bütüncül ekolojinin matematik ve biyolojinin dilini aşan kategorilere açık olmaya çağırdığını görmemize yardım ediyor ve bizi insan olmanın derin anlamına götürüyor. Tıpkı biz birine âşık olduğumuzda ne oluyorsa, Aziz Fransua da güneşe, aya, küçücük bir hayvana baktığında, bir ilahi söylüyor, tüm diğer yarattıkları övgüye çekiyordu. Tüm yaratılışı övgüye çağırıyordu, çiçeklere vaaz ederken, onları “kendilerine bahşedilen varlıkları nedeniyle, Rabbi övmeye ve sevmeye” çağırıyor. 

Sunum bittikten sonra tüm katılımcılara yetiştirmek için maydanoz, roka ve ıspanak tohumları verildi.

Ardından ayin İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetilirken, Buca Kilisesi’nin Rahipleri Peder Gabriel Ferone ve Peder Philippe de Kergorlay ve Başepiskoposluğun Şansölyesi Peder Alessandro Amprino ayine eşlik etti.

Kısa açılış konuşmasında, Peder Gabriel, o gün Monsenyör Martin’in gelişini ve ona karşı mutluluğunu sıcak bir şekilde anlattı.

Hezekiel Kitabı’ndan Sözler ve Aziz Pavlus’un Filipililere Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra, Aziz Matta tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözler Peder Gabriel Ferone tarafından okundu.
Monsenyör Martin vaazında: “Bu dünyada biliyorsunuz bazı ekolojik problemler var çünkü insanlar doğaya hiç dikkat etmiyor, mesela havanın büyük şehirlerde ne kadar kirli olduğunu, suyun ne kadar pis olduğunu hissedebiliriz. Bunun için Papa Françesko şöyle diyor ‘Biz bu şekilde, doğayı, kardeşliğimizi yaşayabiliriz, ne kadar su kullanıyorsam, ne kadar dikkat edersem, o kadar saygı göstermemiz gerekiyor. Bu nedenle, bizi biraz uyandırmak için kilisemizde bir ekoloji grubu kurduk. Bu ayini bizim topraklarımız ve doğamız için yapıyoruz’” dedi.

Ayinden sonra kilisede bulunanlar ilahi söyleyerek bahçeye çıktı ve rahibelerin de katılımıyla Başepiskopos, dua etti ve bahçeyi kutsadı. Ardından kilisenin avlusunda bir ikram paylaşıldı.

(SAT-7 TÜRK/İZMİR-Nathalie Ritzmann)

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi