28 Nisan 2024 Pazar

Julya Mutlu ve Grubundan 50. Sanat Yılı Gösterisi

Kostüm tasarımcısı ve dans eğitmeni Julya Mutlu, kendi adını verdiği “Julya Mutlu Dans Grubu” ile birlikte, folklor hayatındaki 50.sanat yılını 28 Ocak Pazar akşamı Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’ndeki gösteri ile kutladı. 

Geceye Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Üstrahip Harutyun Damadyan, Patrik vekili kıdemli peder Krikor Damadyan, Ermeni Katolik Kilisesinden Başrahip Vartan Kazancıyan, basın mensupları, Ermeni toplumunun önde gelen sanatçıları ve kalabalık izleyiciler katıldılar.

Gösterinin sunuculuğunu dansçılardan Arlet İncidüzen yaptı.

Önce Julya Mutlu’nun sahnedeki 50 yılını özetleyen barkovizyon sunuldu.

Daha sonra 2 bölümden oluşan gösterinin ilk bölümünde 16yy ile 19yy arası sırasıyla, Eleşkirt, Kayseri, Amasya, Tebriz, Eğin, Van, Moks, Maraş, Diyarbakır, Harput, Lori, Malazgirt, Yerevan, Ahıska, Şuşi, Tiflis, Musadağ, Hemşin, Zeytun, Sason, Muş, Erzurum, Malatya, Kars, Sıvas, Zankezur, Artvin, Urfa, İsfahsn ve Arapgir yörelerine ait Ermeni kıyafetlerinin defilesi yapıldı. İlk bölümün sonundaki Ermeni Rahibeler, diyakos ve Katolikos kıyafetlerinin tanıtımının, Ara Kevorkyan’ın seslendirdiği “Der Voğormya” (Rab Merhamet et) İlahisi ve Rab’bin Duası eşliğinde yapılması oldukça etkiliydi ve büyük alkış aldı.

İkinci bölümde ise Ermenistanlı sanatçı Aram Gostanyan’ın yazıp sahnelediği Anadolu’da Ermeni düğünü hazırlığı danslar ve şarkılarla anlatıldı. Danslar Julya Mutlu dans grubu tarafından sunulurken, şarkıların solisti ise Tatyana Bostan oldu. 


Düğün hazırlığı sahnelenirken danslar ve şarkılar sırasıyla şöyleydi; 
Şınorhavor Harsi Şor
Lorke
Şirkhani eserlerinden sonra
Vana Koçari 
Yarkhuşda 
Muş – Van halk oyunları oynandı, 
Azk Parabandz seslendirildi ardından
Mehrani oynandı
Sirus Gısbasem eserinden sonra
Lusnag Kişer dansı sergilendi
Yaren Ervadz İm 
Nazani
Kedaşen şarkılarından sonra son olarak
Musaler (Musadağ) dansı ile gösteri sona erdi. 

Gösteri sonunda tüm ekip selama çıktılar. Dans eğitmeni Janin Papazyan’a ve 50. sanat yılını kutlayan Julya Mutlu’ya plaketler verildi. Daha sonra emeği geçenlere teşekkürler sunuldu. Julya Mutlu duygularını şu sözlerle iletti:

“Tüm dünyada barış ve kardeşlik sürsün, bahar olsun her yanda, türkülerimiz ak güvercinler gibi yayılsın yankılansın her tarafa.”

Son olarak gecenin kapanış konuşması için Patrik Sahak II’ye söz verildi. Patrik Kadasetli Sahak II Ermenice yaptığı konuşmada tüm ekibi başarılarından dolayı kutladı. Ancak özellikle 50. Sanat yılını dolduran Julya Mutlu’yu alkışlar eşliğinde tebrik etti ve alnından öperek kutladı. Bunca yıldır verdiği emekler ve yetiştirdiği, dansçılar için Ermeni toplumunun sanat hayatına katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. Elli yıl önce yola çıktığı bu macerada Ermeni dansının, Ermeni ruhunu temsil ettiğini anlayarak, sahnede dans ederken birlikte elele omuz omuza daima genç kalarak bu günlere kadar geldiğini ve 50. Yılda noktalamaması gerektiğini, daha yapacağı işler ve sunacağı yeni gösteriler olduğunu belirterek, yeni gösterilerde tekrar buluşma dileğinde bulundu. Ayrıca bu 50 yılda sadece kariyerli başarılı bir dansçı olmadığını, sevdiğini ve sevildiğini, sevgiyle dostlar biriktirdiğini bunun aslında en büyük başarısı olduğunu da ilave etti. Tanrı seni ve grubunu kutsasın diyerek sözlerini noktaladı. 

Sahneye çıkan Julya Mutlu, Janin Papazyan ve Tatyana Bostan ile birlikte elele seyirciyi selamlayarak geceyi sonlandırdı.

(Fotoğraflar: TET Ajanda)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi