29 Nisan 2024 Pazartesi

Kadasetli Patrik 2. Sahak’a Ziyaretler

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 16 Şubat Çarşamba günü misafirlerini kabul etti. 

Başkonsolos Veronika Lombardini

Patrik Hazretleri’nin ilk konuğu Slovakya’nın İstanbul Başkonsolosu Veronika Lombardini oldu. Türkiye Ermeni toplumunun ruhani merkezini ve Patrik Hazretleri’ni tanımak amacıyla bir nezaket ziyaretinde bulunan Başkonsolos Lombardini’ye, Patrik Hazretleri Ermeni toplumu, Ermeni Kilisesi ve Patriklik Makamı hakkında bilgi aktarımında bulundu.
Başkonsolos Lombardini ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kabul fırsatı verildiği için teşekkür etti.

Dr. Meri Taksi Deveciyan

Kadasetli Patrik Sahak II’nin ikinci konuğu Dr. Meri Taksi Deveciyan oldu. 
Dr. Meri Taksi Deveciyan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Fatma Şebnem Arıkboğa’nın danışmanlığında hazırlamış olduğu tezinin bir örneğini Patrik Hazretleri’ne takdim etti. Patrik Hazretleri yapılan çalışma için Dr. Meri Taksi Deveciyan’ı takdir etti ve gelecekteki çalışmalarında başarılar diledi.

Patrik Sahak II Hazretleri, Çarşamba günkü son konuklarını Rahip Şnork Donikyan öncülüğündeki, Beyoğlu Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Simon Çekem, yönetim kurulu üyesi Berrin Dayan ve Avukat Lara Medzaduryan’ı makamında kabul etti.


Görüşmede Beyoğlu Kiliseleri Din Görevlisi Rahip Şınork Donikyan, Patrikliğin Ayinler Sorumlusu Kıdemli Peder Drtad Uzunyan ve Patrik Hazretleri’nin asistanı Peder Şirvan Mürzyan da hazır bulundular.
Ziyaret sırasında konuklar Beyoğlu Surp Yerrortutyun (Üç Horan) Kilisesi’ndeki bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını, yeniden ibadete açılması için Patrik Hazretleri’nin olurunu almak için geldiklerini ifade ettiler.


Kilise için yapılan çalışmalar hakkındaki bilgileri alan Patrik Kadasetli Sahak II, memnuniyetini dile getirerek, 18 Şubat 2022, Cuma saat 16.00’da yapılacak takdis töreniyle Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesinin yeniden ibadete açılmasını uygun gördüğünü bildirdi. Kabulün sonunda Patrik Hazretleri iyi dileklerde bulundu. Kilisenin yeniden ibadete açılış töreni Patrikliğin Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Kutlandı

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi kilisede, Paskalya Bayramı dolayısıyla...

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Burkina Faso’da Kaçırılan Kateşist Öldürüldü

Katolik yardım grubu Aid to the Church in Need (ACN), Burkina Faso'da kaçırılan kateşistin öldürülmesini kınadı.  ACN, kateşist...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi