fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Kamerun’da Katolik Kilisesine Saldırı

Birkaç yıldır İngilizce konuşan ayrılıkçılar ile Kamerun hükümeti arasında kanlı çatışmalara sahne oluyor. Son haberlere göre, Batı Kamerun’da bir Katolik kilisesini ateşe veren silahlı kişiler, beş rahip, bir rahibe ve kiliseye giden iki kişiyi kaçırdı. 

AFP’nin aktardığına göre, Bamenda eyaletinin episkoposları, “şoka girip dehşete kapıldıklarını” ifade ederken, Nchang kasabasındaki St. Mary Kilisesi’nden kaçırılanların Salı gününden beri kayıp olduğunu söyledi.

Başepiskopos Andrew Nkea, kaçıranların geçen Cuma günkü saldırı için “somut bir sebep” vermediğini belirtti.

Katolik Haber Ajansı’na göre, Episkoposlar “kiliseye ve hizmetlerine yönelik tüm bu saldırıları şiddetle kınadıklarını” ve “rahipleri, rahibeyi ve Nchang’daki Hristiyanları götürenlere onları daha fazla gecikmeden serbest bırakmaları için” çağrıda bulundu.

“Bunda ısrar ediyoruz çünkü bu eylem artık kırmızı çizgiyi aştı ve ‘yeter artık’ demeliyiz” diye eklediler. “Kilise hiyerarşisine karşı bir zulüm dalgası artık ‘mücadelenin’ yeni oyunudur ve hayatlarını halk için çalışmaya adayan hizmetkarlara karşı her türlü tehdit mesajı gönderilmektedir” dendi. 

Episkoposlar yaptıkları açıklamada, saldırganların Presbiteryen ve Baptist kiliseleriyle birlikte Katolik Kilisesi’ni de daha fazla hedef aldığını belirttiler.

Kamerun güvenlik güçleri, ülkenin Anglofon bölgesi olarak da bilinen kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde Ambazonia adı verilen yeni bir ülke oluşturmak için bağımsızlık isteyen isyancı gruplarla mücadele ediyor. (CT)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi