29 Nisan 2024 Pazartesi

Kanye West’in Hayali Müzisyenler için Hristiyan Bir Üniversite

Amerikalı rapçi, müzik yapımcısı ve tasarımcı Kanye West, yorumcu ve TV sunucusu Joe Rogan ile gerçekleştirdiği üç saatlik röportajı sırasında; Tanrı ile olan ilişkisi, rap hayatı, müzik endüstrisi, kürtaj, ırkçılık ve bir Hristiyan Üniversitesi açma arzusu konusundaki görüşlerini paylaştı. 

West, Üniversitesindeki eğitimi, profesyonel sporcuların Olimpiyat oyunlarına hazırlanırken aldıkları eğitimle karşılaştırdı.

Kanye West: “İnsanlar açmayı planladığım üniversiteye girdiklerinde bir Olimpiyat yüzücüsü gibi eğitilecek. Haftada 6 gün hatta gerektiğinde 7 bir yüzücünün havuzdan çıkmadığı gibi eğitimlere devam edileceğini hayal edin. Bugün kiliselerde sahne alan insanların çoğu gönüllülerden oluşuyor. Kiliselerde şarkı söyleyen insanlar işlerine, stüdyoda çalışan profesyonel şarkıcılardan veya NBA’DEKİ basketbolculardan daha az zaman ayırıyorlar” açıklamasında bulundu.

Üniversitenin olası etkilerinden bahseden rapçi, taraftarların futbol maçları sırasında sloganlar attığı gibi, 100 bin kişinin aynı anda Tanrı’yı yücelterek birlikte şarkı söyleyeceğini umduğunu vurguladı. 

West, Eylül ayında Amerikalı aktör Nick Cannon ile yaptığı röportajda, sadece 2019 yılındaki pazar ibadet hizmetlerini yürütmek için 50 milyon dolar harcadığını söyleyerek kariyeri boyunca elde ettiği gelirin çoğunluğunu Tanrı’nın müjdesini yaymak adına kullandığının altını çizdi. 

West’in geçtiğimiz yıl korosu ile birlikte sahne aldığı yerler arasında; Coachella, Skid Row (Los Angeles), Joel Osteen’in Lakewood Kilisesi (Houston), Howard Üniversitesi (Washington), Louisiana, Şikago, Ohio, Calabasas, Wyoming, Inglewood ve Jamaika yer alıyor. (invictory/O.D)

Singapurlu Kardinal, Papa Françesko’nun Ziyaretinin Ülkeye Yenilenme Getirmesini Umuyor

Singapur Başepiskoposu Kardinal William Goh, Papa Françesko'nun 11-13 Eylül tarihleri arasında ülkeye yapacağı ziyaretin Katoliklere yenilenme getirmesini...

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Kutlandı

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi kilisede, Paskalya Bayramı dolayısıyla...

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi