30 Nisan 2024 Salı

Kardinal Sandri’den Roma’daki Ukraynalılara: ‘‘Güçlü Olun’’

Dünya çapındaki Hristiyanlar ‘Kül Çarşambası’nda’ Ukrayna’da barışın sağlanması için dua ve oruç gününde bir araya gelirken, Roma’daki Ukraynalı Rum Katolik cemaati Episkopos Dionisij Ljachovič liderliğinde toplandı. 

Etkinliğe katılan Doğu Kiliseleri Cemaati’nden Kardinal Leonardo Sandri, acı çeken tüm Ukrayna halkına duyduğu yakınlığı dile getirdi. 

Söyleyecek Söz Yok, Sadece Dua Edin

Arjantinli Kardinal, “Söyleyecek fazla sözümüz yok. İlahiler söyledik ve Kutsal Meryem Ana’nın şefaatini diledik” dedi. İnsanlık adına utanç verici durum karşısında tek silahın dua olduğunu söyleyen Kardinal, “Füzelerimiz, silahlarımız, tanklarımız veya şiddet gücümüz yok. Sadece dünyada hor görülen alçakgönüllülük gücüne sahibiz” dedi.

Güçlü Olun

Kilise’nin Ukrayna’da acı çeken herkese ve yurtdışındaki sevdiklerine duyduğu yakınlığı dile getiren Kardinal, “Güçlü olun. Çünkü çarmıha gerilmiş olan Rab İsa ve Kutsal Meryem Ana bizimle” dedi.

İkinci Tur Görüşmeleri Gerçekleşti

Çatışmalar devam ederken, Rus ve Ukraynalı heyetler, 28 Şubat’ta Belarus’un Gomel kentinde düzenlenen ilk toplantının ardından Perşembe günü ikinci tur görüşmeleri için bir araya geldi. Rusya’nın başlıca talepleri arasında Ukrayna’nın tamamen askerden arındırılması, Ukrayna’nın tarafsız bölge haline gelmesi ve Kırım’ın ilhakının tanınması yer alıyor. Ukraynalı yetkililer ise derhal ateşkesin sağlanmasını ve Rus birliklerin topraklarından çekilmesini talep ediyor.

Rusya’ya Karşı Birleşmiş Milletler Kararı

Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 5 ‘hayır’ oyuna karşı 141 oyla Rusya’yı Ukrayna’dan askerlerini çekmeye çağıran karar tasarısını kabul etti. Çin ve Hindistan çekimser oy kullandı. (vaticannews)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi