27 Nisan 2024 Cumartesi

Katolik Gençlik Komisyonu, Gençlik Merhamet Jübilesi’ni Gerçekleştirdi

Türkiye Katolik Gençlik Komisyonu, 16 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Kutsal Ruh Katedral’inde (St. Espirit Katedrali) Merhamet Jübilesi Töreni’ni pek çok ruhaninin ve 200’ü aşkın davetlinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Ocak 2016’da yeniden yapılanan Katolik Gençlik Komisyonu, bu özel günü birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek adına ‘Merhamet Kapısı’ndan geçmek, ardından Krakow Dünya Gençlik Günü ile ilgili izlenimlerini paylaşmak ve Komisyon’un gelecekteki faaliyetlerini aktarmak adına düzenledi.

Bu özel törene, Keldani cemaatinden Abuna Remzi Diril, Süryani Katolik cemaatini temsilen Abuna Orhan Çanlı, Ermeni Katolik cemaatini temsilen Vartabed Hayr Vartan Kazancıyan ve Domeniken rahip Peder Claudio Monge katılım gösterdi. 4 etaptan oluşan tören, Vatikan Aziz Petrus Bazilikası’ndaki kutsal kapıdan geçen hacılar için hazırlanan dua düzenine göre hazırlandı ve Katedral’in avlusunda başladı.

İstanbul Latin Katolik Episkoposu Ruben Tierrablanca Gonzalez törenin açılışını CET Gençlik Komisyonu Başkanı Peder Jacky Doyen ile yaptıktan sonra jübile coşkusu gençlerin ilahileri ile başladı ve ardından Mezmur’dan sözler okundu. Dualar okundu ve Ermeni Katolik Korosu Ermenice ilahiler söyledi. Merhamet Kapısı’nın önünde gerçekleşen son etapta ise, Episkopos Tierrablanca, Papa Franceşko’nun Jübile Duası’nı okudu ve Süryani bir genç Arapça dua okuyarak devam etti.

Iraklı Korosu’nun söylediği ilahi ile Merhamet Kapısı’ndan geçtikten sonra, Monsenyör Tierrablanca, gençlere Merhamet’in ne olduğunu anlattı ve onlara bu yolda umudu inşa etmek için uygulayabilecekleri “Birlikte yaşamak ve çalışmak, başkalarını dinleyip onlardan öğrenmek ve ötekine doğru gitmek” önerilerinde bulundu.

Episkopos, ardından Papa Franceşko’nun Krakow’da söylediği “Yola koyulma zamanı” cümlesini hatırlattı. Bu yolun iki anlamı olduğunu belirtten Episkopos, birincisi bizden daha muhtaç ve fakir olana doğru yönelmek ve ikincisi öğreticimiz Mesih İsa’yı daha çok tanımak, imanımızı kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

Tören Efkaristiya tapınması ile devam etti ve ayin bittikten sonra tüm katılanlar kokteyl için bahçeye çıktı.

genclik-komitesi-merhamet-jubilesi2Geçen Temmuz ayının sonunda Katolik Gençlik Komisyonu’nun organizasyonu ile Episkopos Tierrablanca’nın da aralarında bulunduğu önemli bir delegasyon Polonya Krakow’daki Dünya Gençlik Günleri’nde bulunmuştu. Türkiye’den katılan Neokatekümen grup ile toplam 100 genç ve Episkopos orada ülkemizi temsil etmişti. Peder Jacky ise Katolik Gençlik Komisyonu’nun kim olduğunu, faaliyetlerini ve planlarını salondaki katılımcılar ile paylaştı.

 Katolik Gençlik Komisyonu kimdir?

TKEK (Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu) altında faaliyet gösteren, Peder Jacky Doyen tarafından yönetilen, Mario Antonio Ebcim tarafından koordine edilen, 4 mezhepten (Latin Katolik, Ermeni Katolik, Süryani Katolik ve Keldani Katolik) toplam 15 genç temsilcinin bulunduğu ve gençler için, dini, kültürel ve sosyal faaliyetler organize eden bir topluluktur.

Aynı zamanda Komisyon, Türkiye’de yaşayan ve tabiatı ne olur ise olsun tüm Katolik gençlerini temsil etmekte ve Katolik cemaatleri tarafından düzenlenen etkinliklere talep edildiği takdirde destek sağlamaktadır. Önümüzdeki aylarda Katolik Gençlik Komisyonu faaliyetlerle dolu bir program hazırlamak için her hafta toplanıp, yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann-İstanbul)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi