29 Nisan 2024 Pazartesi

Keldani Çifti Arama Çalışmaları Devam Ediyor

İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril’in, Şırnak Beytüşşebap’a bağlı Kovankaya köyünde yaşayan anne ve babası 65 yaşındaki Hurmuz Diril ve 71 yaşındaki Şimoni Diril’den 11 Ocak’tan beri haber alınamıyor.

Şırnak Valiliği yaptığı bir basın duyurusu ile kayıp çifti bulmak için Jandarma Özel Harekât timlerinin katılımıyla havadan ve karadan arama faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı. 

Valilik açıklamasında “Kardan dolayı kapalı olan köy yolunun 16 Ocak 2020 günü açılması çalışmalarına tekrar başlanmış olup çığ tehlikesi nedeniyle yol açma çalışmaları yavaş ilerlemektedir. Kayıp şahısların bulunması maksadıyla arama ve kurtarma faaliyetlerine olumsuz hava şartlarına rağmen kararlılıkla devam edilmektedir” dendi.

Anne ve babasını aramak için Beytüşşebab’a giden İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril, günlerdir somut herhangi bir ize rastlamadıklarını söyledi. 

BBC Türkçe’ye konuşan Diril, “Hepimizin ifadesi alındı ve soruşturma gizli yürütülüyor. Şimdiye kadar öldüklerine dair bir ibareye rastlanılmadığı için hayatta olduklarını umuyoruz” dedi.

Köylü çiftin kaybolması ile ilgili ortaya çeşitli iddialar atıldı. Bazı haberlerde çiftin fidye için kaçırıldığı iddia edildi. Remzi Diril bu iddiaya karşı çıkıyor ve bu tür söylentilerin bilgi kirliliğine neden olduğunu belirtiyor. Diril, olayla ilgili bir diğer iddianın da ‘Keldani çiftini terör örgütünün kaçırdığı’ yönünde olduğunu ifade ediyor.

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi