5 Mayıs 2024 Pazar

Kiliseler, COVID-19 Aşılama Kampanyasını Destekliyor

İngiltere Kilisesi, dünyanın dört bir yanındaki insanların COVID-19 aşısına erişimini sağlamaya yardımcı olmak için bir bağış toplama kampanyasını destekleyeceğini söyledi. 

‘VaccinAid’ kampanyası, Crowdfunder’da çevrimiçi olarak başlatılan bir bağış toplama etkinliğiyle UNICEF ​​İngiltere tarafından yürütülüyor. 

UNICEF, ‘‘Hepimiz güvende olursak, her zaman güvende olacağız’’ sözüyle bu yılın sonuna kadar dünya çapında 2.5 milyar aşı sağlama gibi iddialı bir hedef belirledi. Kampanya, sağlık çalışanlarına, risk altında ve savunmasız olanlara öncelik vermenin yanı sıra, küresel COVAX girişimi aracılığıyla dünya çapında 190 ülkedeki insanlara test ve tedavi sağlanmasına da yardımcı olacak.

Gelişmiş ülkeler kitlesel aşılama programlarında ilerlerken, daha az gelişmiş ülkelerin geride kaldığı endişesi mevcut. Tarihteki en büyük aşılama girişiminde dünya çapında yaklaşık yarım milyar doz uygulandı, ancak şimdiye kadar aşılamanın büyük çoğunluğu kalkınmış ve gelişmiş ülkelerde uygulandı. İngiltere’ye yaklaşık 30 milyon doz ulaşırken, Mozambik’e 46bin doz aşı ulaştı. 

Canterbury Başepiskoposu Justin Welby

UNICEF kampanyası, insanlardan dünyanın dört bir yanına aşıların ulaşabilmesi için bağış yapmalarını veya bağış toplamalarını istiyor. Canterbury Başepiskoposu Justin Welby, kiliseleri ve bireyleri, İsa’nın komşumuzu sevme emrinin pratik bir göstergesi olarak kampanyaya katılmaya teşvik etti. Başepiskopos Welby, ‘‘COVID-19 krizinin buradaki ve dünyadaki insanlar üzerinde derin bir etkisi oldu, ancak aşılar daha parlak bir gelecek umudu sunuyor. Birleşik Krallık’taki kiliselerin ve diğer inanç gruplarının VaccinAid kampanyasını desteklemesinden dolayı çok memnunum. Bilim ve tıbbın armağanlarına minnettarlığımızı göstermenin, dünyanın dört bir yanındaki savunmasız insanlara şans verilmesini sağlamaktan daha iyi bir yolu olamaz. Hristiyan inancının merkezinde Mesih’in komşumuzu sevme çağrısı var: Birbirinizi bu korkunç hastalıktan korumak, bunu yaşamanın bir parçası. İnsanları ellerinden geleni bağışlamaya teşvik ediyorum, böylece birlikte daha iyi bir dünya inşa edebiliriz’’ dedi.

Episkopos Michael Beasley

Hertford Episkoposu ve bir epidemiyolog olan Episkopos Michael Beasley, kampanyanın başlatılmasında kilit bir rol oynadı. Episkopos Beasley, ‘‘COVID-19 hepimizi etkiledi. Virüsün bulaşma şeklinden dolayı biliyoruz ki, salgın herkes için bitene kadar kimse için bitmeyecek. Bu nedenle, VaccinAid’e destek vermekten mutluluk duyuyorum. Kampanya her birimize, salgını sona erdirmede bireysel rolümüzü oynama fırsatı sunuyor. Eğer benim gibi aşılandıysanız COVID’den korunduğunuzda ortaya çıkan rahatlama ve minnettarlık duygusunu bilirsiniz. Tüm dünyanın da bu duyguyu ve korunmayı deneyimlemesini çok isterim. O halde dünyaya bir şans verelim’’ dedi. (CT)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi