19 Mart 2024 Salı

Kiliseler, Yoksulların Borçlarının İptal Edilmesi İçin Çağrıda Bulundu

Aylarca süren koronavirüs kısıtlamalarının ardından sıkıntıya düşen insanların borçlarının iptal edilmesi yönünde İngiltere Hükümeti’ne çağrıda bulunuluyor.

Çağrı; Borç Sıfırlama Kampanyası, Büyük Britanya Baptist Birliği, Yoksullukla Mücadele Kilisesi, İskoçya Kilisesi, Metodist Kilisesi ve Birleşik Reform Kilisesi’nin ortak girişimi olarak belirtiliyor.

Birleşik Krallık’ta tahminen altı milyon insanın salgın nedeniyle kira, belediye vergisi ve diğer faturalarını ödeyemediği, beş kişiden birinin ise yiyecek gibi temel malzemeleri satın almak için borç aldığı uyarısında bulunuluyor.

Koalisyon, düşük gelirli ailelerin, genç işçilerin, azınlık ırkların olduğu topluluklarının üyelerinin ve bakıcıların iş kayıpları ve ekonomik iklimden özellikle ağır etkilendiğini söylüyor.

Richard Teal

Metodist Konferans Başkanı Rev Richard Teal, kaçınılmaz borcun iptalinin “istikrar getirebileceğini” ve Birleşik Krallık’ta temel ihtiyaçların maliyetini karşılamaya çalışan milyonlarca insan için “daha umutlu bir gelecek” sunabileceğini, gelir düzeyi düşük olanların “önümüzdeki zorlu kışa girerken unutulmaması gerektiğini” söyledi ve ekledi: ”Bu çağrı, kiliselerin ülke çapındaki topluluklarda gördüklerinden dolayı gönderiliyor.”

“Karantina döneminde insanların kendilerini ve ailelerini güvende tutmaya ve doyurmaya odaklandıklarını biliyoruz ve çoğu için bu faturaların ve hatta kiranın bir kısmının ödenmemesi gerektiği anlamına geliyor. Bu aileler şu anda bir krizle karşı karşıya ve bu kesinlikle doğru değil. Covid borcunun düşük gelirli aileleri orantısız bir şekilde etkilediği gerçeği, şefkatli ve adil bir yanıt gerektiriyor.”

Dört Kilise Ortak Halkla İlişkiler Ekibi Ekip Lideri Rachel Lampard şunları söyledi: “Hıristiyanlar olarak Özgürlük yılını ekonomiden daha fazlası olarak görüyoruz. Özgürlük yılı ilkesi ilişkilerin sıfırlanmasına, toplulukların yeniden dengelenmesine ve insanların onurunun geri kazanılmasına izin veriyor. Bu, Tanrı’nın tüm insanlar için arzuladığı esenliktir. Bu nedenle Şansölye’den Covid-19 tarafından borca ​​sürüklenen insanların borçlarını ödemesi ve iptal etmesi için bir Özgürlük Yılı Fonu talep ediyoruz. Covid-19 bize, birbirimize daha önce fark etmediğimiz kadar bağımlı olduğumuzu gösterdi. Yine de, temel ihtiyaçlarımız için güvendiğimiz insanlar, genellikle tecrit borcundan en çok etkilenenlerdir.”

Rev Dave Warnock kısa süre önce, güney Manchester’ın Wythenshawe bölgesinde sorumlu olduğu beş kiliseden birinde bir borç danışmanlığı servisi açtı. Bu bölge, salgın sırasında hava yolculuğunun azalması nedeniyle birçok insanın işini kaybettiği havalimanına yakın. Borçla mücadeleye ek olarak, kiliselerinden biri yerel ailelere her gün yaklaşık 10 acil gıda paketi dağıtırken, gıda bağışlarına olan talep arttı.

“Dijital yoksulluk, mevcut olan devlet desteğine çoğunlukla telefonla veya internet üzerinden ulaşılabildiği için erişilemediği anlamına geliyor” diye ekledi.

Borcu Sıfırlama kampanyası, insanlardan, ödenemeyen borçların iptalini savunmak için milletvekillerine yazmalarını istiyor.

Yoksulluk Üzerine Kilise Eylemi Direktörü Niall Cooper şunları söyledi: “Geçtiğimiz birkaç ay hepimiz için yeterince zor oldu, ancak gelirini kaybeden ve ödenemeyen borçlar ve olası tahliyeyle uğraşan aileler için baskı dayanılmaz.

“Bu ailelerin önümüzdeki zor ayları atlatabilmeleri için, ödenemeyen Covid-19 borçlarının yükünün kaldırılması şart.”

Baptists Together derneği inanç ve toplum ekip lideri Diane Watts, açlık sınırında yaşayanların Covid-19 sırasında daha da acı çekmelerini haksızlık olduğunu söyledi.

“En az kaynağa sahip olanların, potansiyel olarak gelecek yıllar için, tecritin en ağır ekonomik yükünü taşıması doğru değil” dedi.

“Kiliseler olarak, salgın boyunca mücadele edenleri destekleme konusunda ön saflarda yer aldık. Bir sonraki aşamaya geçerken herkesin dahil olmasını sağlamak için şimdi harekete geçilmesi gerektiğini biliyoruz.”

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi