8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kiliseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü, 1 Yaralı

ABD’nin Alabama eyaletindeki bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin bir kişi de gözaltına alındı.

ABD’nin Alabama eyaletindeki bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Alabama polisinin yaptığı açıklamaya göre, Burmingham kentindeki St. Stephens Episcopal Kilisesi’ne yerel saatle 18.00 sularında düzenlenen silahlı saldırıda kilise içinde bulunan 3 kişi vuruldu.

Vurulan kişilerden birinin hayatını kaybettiğini belirten polis yetkilileri, diğer iki kişinin ise yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri de öldü. Saldırıda ölü sayısı 3’e yükseldi. 

Vestavia Hills Polis Departmanı yaptığı yazılı açıklamada, “16 Haziran akşamı Saint Stephen’s Episkoposluk Kilisesi’nde vurulan üçüncü kurbanın da vefatını bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz” denildi.

Kilisedeki silahlı saldırıda yaralanarak hastanede tedavi altına alınan yaşlı kadının ölüm haberi gelirken polis, saldırganı motive eden olayın araştırıldığını, savcılar tarafından cinayet dosyası hazırlanıncaya kadar zanlının adının gizli tutulacağını bildirdi.

Kimliği açıklanmayan 71 yaşındaki erkek saldırgan, kilise üyelerinin katıldığı yemekte silahını çekerek etrafa ateş açmış, kurşunlar 3 kişiye isabet etmişti.

Saldırganın, yemeğe katılanlardan biri tarafından daha fazla kişiyi vurması engellenerek polise teslim edildiği bildirilmişti.

Kilise yetkilileri, olayın ardından düzenledikleri basın toplantısında, son zamanlarda ABD’de yaşanan diğer kitlesel silahlı saldırılara atıfta bulunarak ülkedeki silah yasasının “herkesi koruyacak şekilde” değiştirilmesi için dua etmişti.

Polis, saldırıyla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı. (AA, Ntv)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi