29 Nisan 2024 Pazartesi

Korku&Güven ve Reddedilmişlik Semineri KUT Kilisesi’nde Düzenlendi

75 farklı dilde ve 125 ülkede hizmet veren Women Of Hope (Umut Kadınları) kuruluşunun uluslararası direktörü Dr. Peggy Banks, insanların boğuştuğu sorunlar hakkında düzenlenen bir seminere katılım gösterdi.

16 Mart Cumartesi günü KUT (Kadıköy Uluslararası) Kilisesi’nde Miras Dergisi ve Umut Kadınları’nın ortak düzenlemesiyle gerçekleştirilen seminere birçok farklı kiliseden ve yaştan imanlı katılım gösterdi.

İlahiler ile başlayan seminer, Umut Kadınları’nın Türkiye kolu temsilcisi Zülal Arıkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Dr. Banks konuşmasına şu sözlerle başladı, ‘’Tapınma sırasında söylediğimiz bir ilahide, ‘Ben kimim ki beni böyle sevesin?’ sözleri geçiyor. Söz konusu ilahiyi dinlerken ben şöyle hissettim, ‘Ben kimim ki bugün buradayım?’ Tanrı’nın sevgisi ve merhameti sayesinde, bugün buradayım.’’

‘’Yetkin sevgi, korkuyu dışarıya sürükleyip atar.’’ diyen Banks, korkunun ilk on nedenini şu şekilde sıraladı:

  1. Başarısızlık
  2. Ölüm
  3. Reddedilme
  4. Alay edilme
  5. Yalnızlık
  6. Mutlu olamama
  7. Hayal kırıklığı yaşama
  8. Acı çekme
  9. Bilinmezlik
  10. Özgürlüğü kaybetme

Dr. Banks’in, korku hakkında yaptığı bilgilendirmelerden sonra herkes kendi korkularını görebilsin ve Tanrı’ya verebilsin diye kısa bir dua zamanı düzenlendi. Duadan sonra ise soru zamanı düzenlendi ve birkaç kişi korku hakkında çeşitli sorular sordu.

Molanın ardından Dr. Banks reddedilmişlik konusuna geçti ve bir tanıklık paylaştı:

‘’Radyo programımızda kadınlar kendi hayat hikayelerini paylaşıyorlar. Bir gün 21 yaşındaki bir kız bizimle hayat hikayesini paylaştı. Fakir bir ailede büyüdüğü için 15 yaşında çalışmaya başlamış. Çalıştığı fabrikada geçirdiği kaza sonucunda kısmi olarak felç olmuş ve sigortası olmadığı için tedavi olamamış. Etrafındaki insanların yaptığı şeyleri yapamıyor olması onu çok üzüyormuş ama en çok üzüldüğü şey ise reddedilmiş hissetmesiymiş.

Genç kadın daha sonra Umut Kadınları’nın radyo programını dinlemiş ve kendi kendine, ‘Ben Kutsal Kitap okumadım. Ama burada anlatılan Tanrı’ya güvenebilirim.’ diyerek iman etmiş.’’

Dr. Banks reddedilmişlik duygusu ve bu duyguyu Rab’be vermek hakkında birçok konuya değindikten sonra yine kısa bir dua zamanı düzenlendi.

Son olarak, sohbet ve ikramlarla birlikte seminer sona erdi.

Dr. Banks İle Kısa Bir Röportaj

  • Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba ben Dr. Peggy Banks ve TWDR Umut Kadınları’nın Uluslararası Direktörüyüm. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşıyım. Evliyim ve Türkiye’de olmak harika!

  • Umut Kadınları adlı projenin uluslararası direktörüsünüz ve birçok farklı ülkede kadınlar için hizmet veriyorsunuz. Sizi bu hizmete yönelten şey nedir?

Bence beni bu hizmete yönelten tabii ki Tanrı’ydı. Tanrı yüreğime, kadınlara, İsa Mesih’te umut ve şifa almaları konusunda yardım etme isteğini koydu ve bende söz konusu çağrıya kulak verdim.

  • Tutucu bir ailede büyüdüğünüz için tutucu olarak büyümenin ne demek olduğunu bildiğinizi, ama Mesih’le gerçek bir ilişkinin ne demek olduğunu bilmediğinizi söylemişsiniz. Sizce bu ikisi arasındaki temel fark nedir?

Ailem ruhsal bir aileydi ama şu yönde; inancı belli rutinlerle yaşıyorduk. Kiliseye giderdik, bayramları kutlardık ama Kutsal Kitap’ı okumadığımız için pek bilmezdik. İsa Mesih’i kişisel kurtarıcımız olarak tanımıyorduk. O’nunla yakından bir ilişkimiz yoktu. Kutsal Kitap’ı okudukça Mesih’i tanıyıp O’nunla yaşamanın ne kadar farklı ve ne kadar önemli olduğunu görmeye başladım. Bu biraz farklı.(SAT-7 TÜRK/DAP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi