26 Nisan 2024 Cuma

Kuzey Hindistan’da Saldırıya Uğrayan Pastör, Ağır Yaralandı

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinin Mau bölgesinde yaşayan Pastör Dinesh Kumar, Hindu milliyetçileri tarafından acımasızca darp edildi. Saldırı sonucu pastörün bilinci kapandı. Güvenlik güçleri soruşturma başlatabilmek için, Pastör Kumar’ın ifade verebilecek hale gelmesini bekliyor.

Yerel kaynaklara göre, kimliği belirsiz kişiler dua toplantısından eve dönen Pastör Kumar’ı motosikletle takip etti. Pastör, başına ve vücuduna aldığı darbeler nedeniyle bilincini kaybetti. Saldırganlar, çevredekiler fark edene dek pastörü darp etmeye devam etti ve ardından olay yerinden uzaklaştı. Olaya şahitlik eden bölge sakini pastörü evine götürdü.

Pastör Kumar’ın eşi Mamta, Uluslar arası Hristiyan Kurumu’na (ICC), ‘‘Eşimi görünce çığlık attım. Kendimi kaybettim ve diyecek söz bulamadım. Hareketsiz yatan eşimi gördüğümde, bunun ölümcül bir saldırı olduğunu düşündüm. Bana önceden söylediği sözleri hatırladım. ‘Müjde’yi halkla paylaşmanın bedelini biliyorum. Belki bu bedel, hayatım olacak’ demişti’’ açıklamasında bulundu.

Pastör Kumar’a 16 dikiş atıldığı ve hastaneye bilinci kapalı şekilde yatırıldığı öğrenildi. Başında ve vücudunun çeşitli yerlerinde darbeler mevcut. Pastör ve ailesi Mau bölgesinde hizmet veriyor. Koronavirüs salgını ve karantina sürecinde bölgeden birçok zulüm vakası bildirildi.

Polis, Pastör Kumar’ın ifadesini alabilmek ve olayla ilgili soruşturma başlatabilmek için pastörün bilincini yeniden kazanmasını bekliyor. Saldırganların, kimlikleri tespit edilemeden olay yerinden kaçtığı öğrenildi.(Persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi