19 Mart 2024 Salı

Kuzey ve Güney Kıbrıslılar Tek Yürekte Bir Araya Geldi

“Tek Bir Ada Olarak Rab’be Tapınıyoruz”

Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların ve turistlerin giriş yapabildiği Kıbrıs’ın Tampon Bölgesi olarak adlandırılan alanda 4 Kasım Pazar günü Barış Duası etkinliği gerçekleştirildi.

İlk kez gerçekleştirilen toplantının amacı, Kuzey Kıbrıs Türk vatandaşları ile Güney Kıbrıs Rum vatandaşları arasında bir barış sağlamak için birlikte tapınmak, dua etmek ve paydaşlıkta bulunmaktı. Bunun için Kuzey’den üç, Güney’den ise dört kiliseden katılım oldu.

Toplantının teması olarak Mezmur 133:1’deki şu sözler ele alındı, “Ne iyi ne güzeldir, birlik içinde kardeşçe yaşamak!”

Sohbet ve ikramlarla başlayan etkinlikte iki bölgeden de gelen imanlılar birbirlerine son derece barışçıl ve sevecen davranırken etkinlik ilahilerle devam etti. Her ilahi İngilizce, Yunanca ve Türkçe olarak üç dilde birden söylendi.

Her bölgeden gelen kilise önderleri, Kıbrıs’ın tek bir ada olarak Rab’be tapınması için ve Rab’bin yürekleri değiştirmesi için dua ettiler. Dualar da üç dilde çevrildi.

Dua sırasında bir Kıbrıs Türkü şu sözleri söyledi, “Güney’den ve Kuzey’den kardeşlerin birbirine sarıldığını ve birlikte tapındıklarını görmek istiyoruz. Sana yalvarıyoruz Rab, aynı şeyi her iki tarafta da yap!”

Son olarak guruplar halinde yine üç dilde dua edildi. İkramlar ve sohbet ile son bulan etkinlik, Kuzey ve Güney Kıbrıs için bir ilkti. Etkinliği düzenleyenler, bunun devamının geleceğini, düzenli olarak bir araya gelip Rab’be tek bir ada olarak tapınmaya devam edeceklerini dile getirdiler.(SAT-7 TÜRK/DAP)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi