30 Nisan 2024 Salı

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih’in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ Ermeni toplumu üyelerini ziyaret etti.

MALATYA 
Peder Avedis, 6 Nisan 2024, Cumartesi akşamı Malatya Ermeni Mezarlığı Şapeli’nde Surp Zadik Badarak’ı sundu. Kıdemli Okuyucu Yusuf Tabaşyan Rab’bin Sofrası’na hizmet etti, Surp Badarak’a (Kutsal Sunu Ayini) Ermeni toplumu üyeleri katıldılar.

Surp Badarak sırasında vaaz veren Peder Avedis özetle şöyle dedi: “Rab İsa Mesih’in insanlık için çektiği birçok acının ve sıkıntıların bizlerin daha önce yaşamadığı kadar ağır olmasına rağmen, onları örnek almamız gerekir, çünkü Rab İsa bizim yerimize acı çekti. O’nun mucizevi dirilişi her Hristiyan’ın imanı için temeldir. Rabbimiz dirilişiyle insanoğluna korku veren ölümün bir son olmadığını ispat etmiştir. Rab İsa’nın şu sözlerini hatırlayın: ‘Diriliş ve yaşam Ben’im. Bana iman eden sonsuza kadar yaşar’. Bu söz inancımızın değişmez gerçeğidir. Bu söz kalbimizde yer ederse, sıkıntılar yaşasak da, geçici olacak ve yerini Rabbimizin mucizelerine bırakacaktır”.

Surp Badarak bitiminde ekmek ve su kutsandı ve yağmura rağmen “hokehankisd” (ayin-i ruhani) duaları ile Rab’de uyuyan Malatya Ermeni toplumu üyeleri için dualar edildi. 

Son olarak kilise bahçesinde kurulan sofradan kırmızı Paskalya yumurtaları ve çörekler dağıtıldı.

ELAZIĞ 
Aynı vesileyle, 7 Nisan 2024, Nor Giragi (Yeni Pazar) günü Elazığ Mezarlığı şapelinde Surp Badarak sunuldu. Kıdemli Okuyucu Yusuf Tabaşyan ve okuyucu Arman Yağcı Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler.

Havaların yağmurlu olmasına rağmen Elazığ Ermeni toplumu üyelerinin katıldığı Surp Badarak sırasında Peder Avedis vaaz verdi. 

Vaazında özetle Rab İsa Mesih’in adanmışlığını anlatırken, en sevdikleri tarafından yalnız bırakılması, hor görülmesi ve alay edilmesinin adanmış olduğu haç yolunda ölümün korku yerine diriliş zaferini getirdiğini belirterek, Ona iman edenlerin bu zafere ortak olduğunu dile getirdi. Bu müjdenin 40 gün boyunca duyurulduğunu söyleyerek konuşmasına son verdi. 

Surp Badarak bitiminde ekmek ve su kutsandı ve yağmura rağmen “hokehankisd” (ayin-i ruhani) duaları ile Rab’de uyuyan Elazığ Ermeni toplumu üyeleri için dualar edildi.

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi