30 Nisan 2024 Salı

Uganda’da Hristiyan Müjdeci Öldürüldü

Uganda’nın doğusunda gerçekleşen saldırılarda bir müjdeci öldürüldü. Başka bir saldırıda ise Hristiyan bir anne ve 10 yaşındaki kızı hedef alındı.

32 yaşındaki müjdeci Ronald Twinomugisha, yerel halkın kendisini tehdit ettiğini açıklamıştı. Şubat 2022’de Uganda’nın batısına taşınan Twinomugisha, dört kişiye Müjde’yi duyurduğu için hedef alındı. Bölge yetkilisi Gozan Waiswa, ‘‘Mart 2023’te Twinomugisha ofisime gelerek tehdit edildiğini söyledi. Yerel halka Müjde’yi duyurduğu için hedef alınıyordu’’ dedi.

Güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan bir görgü tanığı, ‘‘Akşam saatlerinde yardım çığlığı ve patlama sesi işittim. Birisi, ‘‘Lütfen beni öldürmeyin! İsa Mesih’e hizmet ediyorum. Beni gönderen İsa’dır’’ diye feryat ediyordu. Korktuğum için evden çıkamadım. Kısa süre içinde sesler kesildi’’ dedi.

Komşuları ertesi sabah Twinomugisha’nın cesedini buldu. Müjdecinin cesedi morga götürdü ve dört şüphelinin yakalanması için çalışmalar başlatıldı. Sıvı sabun yaparak geçimini sağlayan Twinomugisha, gençlerin de işi öğrenmesine yardımcı oluyordu. 

Başka bir saldırıda ise 33 yaşındaki Zafara Nagudi, İsa’nın adıyla dua ederken eşinin eve geldiğini duymadı. Akşam saatlerinde eşi Musobya Mujjibu, kendisini dua ederken bulduğunu söyledi. Nagudi, ‘‘Sofrayı hazırlamak için su koymuştum. Birden eşimin geldiğini gördüm. Eşim beni dua ederken gördüğünü söyledi. Sorusunda ısrar etmesi üzerine İsa Mesih’e dua ettiğimi söyledim. Çok öfkelendi. Bana ‘‘Hristiyan mı oldun?’’ sorusunu yöneltti. Ona altı ay önce İsa’yı kabul ettiğimi söyledim. Bana vurmaya başladı. Ardından sıcak suyla dolu olan tencereyi benim ve kızımın üzerine döktü’’ dedi.

Eşinin ve kızının öldüğünü düşünen acımasız adam evden ayrıldı. Nagudi, telefonla yardım istedi. Kısa süre içinde kız kardeşi eve gelerek onları hastaneye götürdü. Nagudi, saldırıdan fazla yara almadan kurtulurken, talihsiz kızda ciddi yanıklar oluştu. 

3 Nisan’da hastaneden taburcu olan anne ve kızı, akrabalarının evine yerleşti.

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi