2 Mayıs 2024 Perşembe

MercyMe’nin Yeni Albümü: ‘İsa Mesih’e Odaklanın’

MerycMe adlı Hristiyan grup, yeni albümleriyle inanlılara ‘İsa Mesih’e odaklanın’ mesajı veriyor.

‘Always Only Jesus’ müzik albümünün teması, her durumda ve koşulda insanları birleştiren İsa Mesih’e odaklanarak birleştirici bir güç olmayı arzulamaktır. 

MercyMe, COVID-19 salgını sırasında son albümleri olan Inhale’yi (Exhale) yayınladı. MercyMe gitaristi ‘‘Bu albüm, umutla İsa’ya işaret ederek, Rab’bin önemini vurgulamaktadır. Her konuda anlaşamayabiliriz, ancak inanlılar olarak bir araya gelip Rab’bi gösterebilirsek, dünyada değişiklikler yaşanabilir’’ dedi. Yeni albüm, İsa Mesih’in herkesin hayatında odak noktası olması gerektiğini vurguluyor.

MercyMe’nin solisti Bart Millard, ‘‘Salgının ardından İsa’nın bedeni (kilise) sıkıntılı bir dönemden geçti. Zor bir dönemdi ve endişeler kendini farklı şekillerde gösteriyordu. Sıkıntılı günlerin ardından bazıları hiç yaşanmamış gibi davranıyor, bazıları ise eski yaşamına geri dönmeye çalışıyor. Her durumda ortak paydaşlığımız İsa’dır. Mesih’in Bedenini birleştirecek tek gerçek budur ve bunu gerçekleştirmek için en uygun zamanın şimdi olduğunu düşünüyorum’’ dedi. 

Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan çalışmalarda, Amerikalıların yüzde 50’sinden daha azının bir kilise veya dini bir organizasyona ait olduğu görüldü. BreakPoint, kiliseyi terk edenlerin ‘nones’ olarak bilinen demografik yapıya katıldığını ve tüm dini ilişkileri reddedenlerin ‘exvangelical’ adlı yeni bir etiket kullandığını belirtti. 

Ancak Hristiyanlığı ve dini konularda kendilerine öğretilenleri sorgulayanların, inançlarını tamamen terk ettiği söylenemez. Bu kişiler, Kilise içinde incindiğini dile getirmektedir. Bazıları ise kiliseden ayrılma nedeni olarak, cinsellik konusunda Kutsal Kitap öğretisini reddetmelerini gösterdi. Millard, ‘‘Hepimiz benzer sorular yönelttik. Neden iyi insanların başına kötü olaylar geliyor? Bu tür sorularla inancımızı sorguladığımız zamanlar oldu, ancak bu durum inancımızdan uzaklaştığımız anlamına gelmiyor’’ dedi.

Röportaj sırasında vurgulanan bir diğer parça ise evrensel bir mesaj taşıdığı söylenen ‘Better Days’ oldu. Millard, ‘‘Depresyon, intihar ve boşanma istatistiklerini görüyorduk. Daha önce belirttiğim gibi, ‘Yarını tutan eller, bizi sımsıkı tutmaya devam ediyor.’ Hristiyanlar, Mesih’te umutlu bir geleceği hatırlamalıdır. Şarkı sözlerinde vurgulanan tek mesaj budur’’ dedi. 

10 şarkıdan oluşan Always Only Jesus albümü, 21 Ekim’de yayınlandı.

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi