2 Mayıs 2024 Perşembe

Mersin Aziz Antuan Kilisesi’nde Gümüş Jübile Kutlaması

Mersin Aziz Antuan Kilisesi’nde, Fransisken OFM Cap Peder Francis Dondu’nun papazlığa atanmasının gümüş jübilesi 9 Aralık 2023 Cumartesi sabahı görkemli bir şekilde kutlandı. 

Peder Roshan Cordeiro ve sorumlusu vekili Peder Mariusz Dunaj, Trabzon Kilisesi’nden Peder Carmine, Selçuk Meryem Ana Evi’nden Peder Jawahar ve peder Royston, İskenderun’dan Peder Darius, Adana İncirlik’ten Peder John, İstanbul’dan Salesian Peder Yusuf, Mersin Ortodoks Kilisesi’nden Abuna Ispir Coşkun Teymur, Antakya Ortodoks Kilisesi’nden Abuna Jan Delüller ve Mersin Ortodoks Vakfının Başkanı Can Arap gibi birçok kişi bu kutlama için bir araya geldi.

Peder Roshan’ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından günlük okumalar yapıldı ve Peder Jawahar, Aziz Markos’un İncil’inden sözler okudu.

Peder Carmine ardından bir vaaz verdi ve Peder Francis’in hayatını anlattı.  

Ayin bittikten sonra Peder Cordeiro söz aldı: “Değerli Peder Francis, Türkiye’de uzun yıllar boyunca gerçekleştirdiğiniz pederlik hizmetlerinizin 25. yılını gümüş jubile olarak kutlama dileklerimi iletiyorum. Bu zirveye ulaşmak için her gün ve her an ter ve çaba göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. Sevgi, şefkat ve iman mesajını yayma konusundaki kararlılığınız, sayısız insanın hayatına dokunmuş ve toplum üzerinde önemli bir etki yaratmıştır.

Yıllar boyunca gösterdiğiniz özveri ve yorulmak bilmez çabalarınız gerçekten hizmet ettiğiniz insanlara bir armağan olmuştur. İnancınızın ışığı sonsuza dek parlasın ve başkalarının ruhsal yolculuklarında rehberlik etmeye ve onlara ilham vermeye devam etsin.

Pederlik görevinizin 25. yılını kutlarken, çalışmalarınızın birçok kişinin hayatında fark yarattığı derin bir memnuniyetle dolmanızı dilerim. Yarattığınız anılarla mutluluk ve huzur bulmanızı ve gelecekteki çabalarınızın da aynı şekilde ödüllendirici olmasını temenni ederim.

Olağanüstü hizmetiniz ve hepimize ilham kaynağı olmanız için teşekkür ederim. Tanrı, gelecekteki tüm çabalarınıza bolca bereket versin. Rabi sizi takdis etsin ve nimetleriyle doldursun.” dedi.

Peder Francis’ten yapılan bir portre resimi ona hediye edildi. 

Onurlandığını rahip kısa konuşmasında herkese çok teşekkür etti ve ardından tüm katılımcılarla bir pasta kesti.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmannİzmir)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi