28 Nisan 2024 Pazar

Meryem Ana Evi’nde “Meryem Bayramı” Kutlandı

İzmir Selçuk Bülbül Dağı’nda bulunan Meryem Ana Evi’nde 1 Ocak 2024 sabahı “Allah’ın Annesi Meryem Bayramı” kutlandı.

Meryem Ana Evi’nin şapelinde İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetilen Ayin’i Episkoposluğun Şansölyesi Peder Alessandro Amprino, Meryem Ana Evi’nin papazları peder Robert Bondea, peder Jawahar Jerry Cuhindo ve peder Royston Dsouza, Bayraklı Aziz Antuan Kilisesi’nin papazı peder Ezio Venturini ve Selçuk Barış ve Tefekkür için Dua Evi’nden Peder Dominic Ko eslik ettiler.

Kuşadası cemaatinin bir kısmının ve yanı sıra çeşitli birkaç ziyaretçilerin de yer aldığı Ayin, İngilizce olarak yapıldı.

Ayin başlangıçta Başepiskopos herkes barış için dua etmesini rica etti.

Sayılar Kitabı’ndan Sözler ve Aziz Pavlus’un Galatyalılara Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra, Peder Jawahar Aziz Luka tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözler okudu.

Ardından Başepiskopos Martin verdiği vaazında: “Meryem’in örneği Kilise’nin sessizliğin değerini daha iyi takdir etmesini sağlıyor. Meryem’in sessizliği sadece konuşmada ılımlılık değildir, aynı zamanda insanı yaratan Söz’ün gizemini ve onun dünyevi yaşamındaki olayları tek bir iman bakışıyla hatırlamak ve kucaklamak için özellikle bilge bir kapasitedir. Meryem’in inanlılara aktardığı şey, Söz’ün kabulü olarak bu sessizlik, Mesih’in gizemi üzerinde meditasyon yapma yeteneğidir. Her türden mesajla dolu gürültülü bir dünyada onun tanıklığı, ruhsal açıdan zengin bir sessizliği takdir etmemizi sağlıyor ve derin düşünceli bir ruhu besliyor.” (Papa st. John Paul II)…

… Bugünün İncili bizi kalplerimizin sessizliği ile sözlerimiz arasında ölçüm yapmaya davet ediyor. İçimizdeki boşluğu sessizlikle dolduralım. Sözün yeri olacak. Tanrı’nın varlığının yeri.

Bugünün sevindirici haberi bizi kendimizi boşluğa, hiçliğe açmaya davet ediyor; Tanrı’ya imanın cevabını vermek için karanlığı ve belirsizliği göze almak. Onu günlük yaşamımıza kabul etmek. Meryem’in yaptığı gibi… Tanrı’nın oğlunu yüreğinde, ruhunda, bedeninde kabul etmek. O’nun çağrısını kabul etmek için kendimizi Tanrı’nın içimizdeki gerçek varlığına açalım. Acı çekenlerin ve yoksulların hayatında, her insanın hayatında onu keşfetmek. Meryem’in sessizliği sevginin sessizliğidir” dedi.

Monsenyör Martin Fra Placido Cortese’den örnek olarak bahsetti. Bu Konventuel Fransisken rahibi kurtardığı insanların isimlerini söylememek için öldü.

(Nathalie Ritzmann, Sat-7 TÜRK/İzmir)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi