4 Mayıs 2024 Cumartesi

Nijer’de Milyonlarca Çocuk Risk Altında

Nijer’de devam eden krizin ortasında UNICEF temsilcisi Stefano Savi, artan güvensizliğin milyonlarca çocuk için büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. 

Stefano Savi

Batı ve Orta Afrika’daki çocuklar arasında yetersiz beslenme yaygın olarak görülüyor. Nijer’deki askeri darbe koşulların kötüleşmesine neden oldu. Yaşananlar yaklaşık 2 milyon çocuğu etkilemiş durumda. Nijer’deki iç karışıklık ve siyasi istikrarsızlıktan önce, 2023’e kadar 5 yaşın altındaki 1,5 milyon çocuğun yetersiz besleneceği ve 430 bin çocuğun bu durumdan etkileneceği tahmin ediliyordu. Çatışmaların devam etmesi ve gıda fiyatlarındaki yükseliş, ihtiyaç sahibi çocukların sayısında artışa neden oldu.

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’nda gerçekleşen Angelus kutsaması sırasında Nijer halkı ve Sahel bölgesi için dua etti. Papa, ‘‘Uluslararası toplumun barışa yönelik çabalarına dualarımla eşlik ediyorum’’ dedi.

UNICEF, Nijer genelinde çocuklara yardım sağlamaya devam ediyor. Temmuz ayında yaklaşık 1.300 sağlık merkezine hayat kurtaran terapötik (tedavici edici) gıda gönderildi. Devam eden kriz aynı zamanda elektrik kesintilerine neden oldu. UNICEF açıklamasında, çocukluk çağı aşılarının ve diğer malzemelerin korunması için önlem alınması gerektiğini söyledi.

Savi, ‘‘En temel malzemelerin ülkeye girişinin engellenmesinden endişe duyuyoruz. Denize erişimi olmayan Nijer’e acilen ulaşılması gerekiyor’’ dedi. Soğuk hava deposu tedarik zinciri için gerekli ekipmanları taşıyan 2 nakliye konteyneri Benin sınırında durduruldu. Aşı ve ekipmanları taşıyan 19 konteyner Cotonou limanında durdurulurken, tedavi edici gıda ve şırınga stoklarını taşıyan 29 konteyner engellendi. Tıbbi malzemelerin Nijer’e girişinin gecikmesi milyonlarca insanın hayatını riske atabilir.

UNICEF, krizle mücadele eden herkese malzemelerin ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelere güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamaları için çağrıda bulundu. (Vatican News)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi