1 Mayıs 2024 Çarşamba

Online Konserde 1.6 Milyon Dolar Bağış Toplandı

Hristiyan müzik grupları Koronavirüs ile mücadeleye destek amacıyla online konser verdi. Konserde 1.6 milyon dolar bağış toplandı. 

Aralarında oyuncu Kirk Cameron, oyuncu Candice Cameron Bure, Episkopos Tee Dee Jakes, din adamı Franklin Graham ve diğer birçok Hristiyan sanatçı ve pastörün yer aldığı, Hope Rising Konseri 10 milyona aşkın izleyici topladı. 

Konserin organizatörü ve Tempus Collaborative Hristiyan şirketinin kurucusu Ryan Higgins, konser kapsamında toplanan tüm bağışların, Koronavirüs salgını sırasında İtalya ve New York sakinlerine yardım eden “Samaritan Purse” derneğine yönlendirdildiğini açıkladı. 

Konsere katılan diğer sanatçılar ve konuşmacılar arasında Casting Crowns, MercyMe, Newsboys, Natalil Grant, Matthew West, for King & Country müzik gurubu, Kirk Franklin ve Priscilla Shearer gibi isimler yer aldı.

Ryan Higgins: “Bizi böyle bir projede destekleyen müzisyenlere ve konuşmacılara teşekkür ediyorum. Özellikle de ‘Samaritan Purse’ derneğine böyle bir zamanda bizlerin elinden tekil olarak gelmeyin yardımları organize ederek ihtiyacı olanlara sağlayabildiği için minnettarım” dedi.

Teksas Dallas’taki Pot House Kilisesi’nin önderi, Tee di Jakes konuşması sırasında, COVİD-19’un kimsenin göz ardı edemeyeceği bir gerçeğe dönüştüğünü vurguladı. 

Tee di Jakes: “Koronavirüs hepimizi ortak paydada topladı; güçlü ya da zayıf, zengin ve ya fakir, büyük ya da küçük artık hiçbir önemi yok, hepimiz eşitlendik. Farklılıklarımızın artık hiçbir önemi kalmadı. Hepimizi aynı derecede savunmasız durumdayız” diye açıkladı. 

Megakilisenin Pastörü Tee di Jakes, tüm olumsuz noktalara rağmen, Koronavirüs salgınının dünyadaki insanların bir araya gelmesine yardımcı olduğuna dikkat çekti. 

Tee di Jakes: “Kovid-19 ne kadar güçlü olursa olsun, 2020’de gördüğümüz insanların birliği, bir virüsün doğurabileceği en güçlü etkidir. Bu yüzden hepinizi birlikte olmaya davet ediyorum çünkü birlikte, ayrı olmaktan daha güçlüyüz. Korku, acı, keder, belirsizlik, işsizlik ve ekonominin düşüşü» gibi sorunların merkezinde bulunan herkesi Mesih’e sığınmaları için davet ediyorum. İnanç soyut bir kavram olmasına rağmen birlik olup dua edersek somut etkileri görmekte gecikmeyeceğiz” açıklamasında bulundu. (cnl.news/O.D)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi