11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’nde, Kutsal Sunu Ayini

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’nde, Surp Badarak (Kutsal Sunu) Ayini’ne riyaset etti ve vaaz verdi. 

24 Eylül 2023 Pazar günü, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi’ndeki Surp Badarak Ayini’ne Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. riyaset etti ve vaaz verdi. 

Patrikliğin yayınlardan sorumlu müdürü Rahip Hovagim Seropyan eli ile sunulan Surp Badarak’ta, Diyakos, kıdemli okuyucu ve okuyucular Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. Diyakos Aret Pehlivanoğlu günün İncil okuma parçasını okudu ve Kutsal Kase’yi getirdi. 

Ortaköy Kilisesi vakfı yöneticileri ve inanlıların hazır bulunduğu ayinde İlahileri, Vartanants Korosu üyeleri, Lusi Kahvecioğlu yönetiminde ve kıdemli okuyucu Rober Doğanay’ın orgu eşliğinde seslendirdiler. 

Patrik Sahak II, Surp Badarak sırasında Ermenice ve Türkçe vaaz verdi. Vaazların ardından Rab’bin Duası okundu. Patrik Sahak II’nin yaptırdığı toplu tövbeden sonra Hağortutyun (komünyon) dağıtımına geçildi. 

Surp Badarak’ın ardından Rahip Hovagim’in İncil okuma parçasını okuması, Patrik Sahak II’nin kutsaması ve hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile tören son buldu. 

Kilise töreninin ardından Kilise salonunda Patrik Sahak II ve tüm inanlılar kahvaltı sofrasında ağırlandılar. 

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi