14 Mayıs 2024 Salı

Pakistan’da Hristiyanlar Evlerini Terk Etmek Zorunda Kaldı

Morning Star News sitesine göre, Pakistan’da dine hakaretle suçlanan Hristiyanların evlerini terk etmek zorunda kaldığı açıklandı. 

Tahir Naveed Chaudhry

16 Temmuz Pazar günü Sargodha’daki radikal gruplar Hristiyanların dine hakarette bulunduğunu iddia ederek saatlerce yolları trafiğe kapattı. Eski eyalet milletvekili Tahir Naveed Chaudhry, ‘‘Sargodha’da iki Hristiyan’ın tutuklanıp dine hakaretle suçlanmasının ardından durum zaten gergindi. Son yaşanan olay, toplumun güvenliğini riske attı’’ dedi. Hristiyan siyasetçi, Maryam Kasabası’ndaki yaklaşık 4bin Hristiyan ailenin paniğe kapıldığını söyleyerek, ‘‘Sözde dine hakaret haberi yayıldıkça, yüzlerce kişi otoyolda toplanmaya başladı. Polis olaylara zamanında müdahale etti’’ dedi.

Yüzlerce kişinin sabah saatlerinde yolları kapattığını söyleyen Chaudhry, Hristiyanların tutuklanmasının talep edildiğini belirtti. Bir başka kaynak ise bölgedeki Hristiyan nüfusunun yaklaşık yarısının evlerini terk ettiğini söyledi. İnsan hakları komitesi üyesi Sanawar Balam, ‘‘Sargodha bölgesindeki Hristiyan yerleşim yerleri protestoları duyunca harekete geçti. Güvenlik güçlerinin korumalarına rağmen Hristiyanlar bölgeyi terk etti. Pazar günü en az 15 Hristiyan gözaltına alındı. Çoğu alışveriş yaparken ya da işe giderken tutuklandı. Sorgulandıktan sonra serbest bırakıldılar ancak kısa süre içinde daha fazla kişi gözaltına alındı’’ dedi. 

Chaudhry, ‘‘Yaşananlar dini huzursuzluk yaratmak ve Hristiyanları hedef almak için kasıtlı bir girişime işaret ediyor. Hristiyanlar tutuklanma haberlerine karşı çıktı. Yetkililere Hristiyanların zaten korku içinde yaşadıklarını söyledik. Herhangi birinin toplumu riske atmasına izin verilemez. İlk protesto çağrısı, Maryam kasabasına yaklaşık dört kilometre uzaklıktaki Shumaali köyünde yapıldı’’ dedi. 

Küfür iddiaları özellikle Pencap eyaletindeki Hristiyanlara yönelik çete saldırılarına neden oldu. 8 Temmuz’da Sargodha bölgesinde yaşayan Zaki Masih dine hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Pakistan Kilisesi Başkanı Azad Marshall yaşananları kınayarak Hristiyanların korunması çağrısında bulundu. Marshall, ‘‘Hristiyanlar farklı bir inanca asla saygısızlıkta bulunmaz. Saygısızca davranışları her zaman kınadık ve insanları hoşgörüye teşvik ettik’’ dedi. 

Hristiyan yerleşim yerlerinde daha önce meydana gelen ölüm ve yıkım olaylarını hatırlatan Marshall, yetkililerin Hristiyanların can ve mal güvenliğini koruması gerektiğini söyledi. (Morning Star News)

WFP: Afganistan’da Yardım Kamyonları Bölgeye Giremiyor

Afganistan’da sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi sonrası Dünya Gıda Programı (WFP), insani yardım kamyonlarının bölgeye...

Gazze’nin Kuzeyinde Sağlık Sistemi Çöktü: Tüm Hastaneler Hizmet Dışı

Filistin Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada Gazze’nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığı kaydedildi. Birleşmiş Milletler’e bağlı insani...

Sivas’taki Tarihi Kilise Açık Artırmaya Sunuldu

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi kilise, açık artırma usulü ile satılacak. Sivas’ın...

Yardım Kuruluşu, Hristiyan Kızın Hayalini Gerçekleştirdi

Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Radha, inancı nedeniyle toplumdan dışlanıyordu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitim hayatına devam edemedi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi