29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko: ‘‘Başkalarını Severek Baba’nın Sevgisini Yansıtırız’’

Papa Françesko, Angelus kutsamasında Tanrı sevgisi ile komşu sevgisinin ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı olduğunu söyledi.

Matta 22:37-40’da yer alan, ‘‘Tanrın Rab’bi bütün yüreğinle, bütün canınla ve bütün aklınla seveceksin.’ İşte ilk ve en önemli buyruk budur. İlkine benzeyen ikinci buyruk da şudur: ‘Komşunu kendin gibi seveceksin.’ Kutsal Yasa’nın tümü ve peygamberlerin sözleri bu iki buyruğa dayanır.’’sözlerine odaklanan Papa, sevginin her şeyden önce Tanrı’dan kaynaklandığını açıkladı.

Papa, ‘‘Her şeyden önce Rab’bi sevmek, Rab’bin her zaman önceliğimiz olduğu gerçeğini hatırlatır. Tanrı, sonsuz merhameti ve yakınlığıyla bizi bekler. Çünkü O her zaman bizlere yakındır ve merhametlidir. Her şeyin kaynağı Rab’dir. Tanrı’yı gerçekten sevmezseniz, başkalarını sevemezsiniz. Tanrı’ya duyulan bu sevgi, merhamet pınarıdır. Baba Tanrı’nın kollarında kendimizi güvende hissederiz. Orada eşsiz sevgisini deneyimleriz. Sevgi buyruğunun ikinci kısmı ise kardeşlik sevgisidir. Kardeşlerimizi severek, Baba’nın sevgisini yansıtabiliriz. Gördüğümüz kardeşlerimizi severek, görmediğimiz Tanrı’yı sevmiş oluruz’’ dedi.

‘‘Barış dileyen herkese teşekkür ediyorum’’

27 Ekim Cuma günü barış için uluslararası dua ve oruç gününe katılanlara teşekkür eden Papa Françesko, ‘‘Oruç, dua ve kefaret gününe katılarak dünya için barış dileyen herkese teşekkür ediyorum. Dua etmeye devam edelim’’ dedi. Ukrayna’da ve İsrail’de yaşanan savaşa da değinen Papa, Vatikan’ın Kutsal Topraklardaki temsilcilerinden biri olan Peder İbrahim Faltaş’ın çağrısına atıfta bulunarak, ‘‘Silahlar sussun. Savaş her zaman yenilgiyle sonlanır’’ dedi.

Suç Örgütlerinden Kaçan Kadınlarla Buluşma

Papa Françesko, İtalya’daki suç örgütlerinden kaçan kadınları mücadeleye devam etmeleri konusunda teşvik etti. Papa, ‘‘Sevgili kadınlar, suç örgütlerinin yozlaştırdığı bir ortamda yaşadınız ve bu durumdan kurtulmak istediniz. Bu seçiminizi kutsuyorum ve sizi ilerlemeye teşvik ediyorum. Korktuğunuzu ve şaşkın olduğunuzu biliyorum. Bu normal. Ancak Rab’bi düşünün. Yalnız değilsiniz, mücadele etmeye devam edin’’ dedi.

Kadınlara Peder Luigi Ciotti eşlik etti. 78 yaşındaki İtalyan rahip, madde bağımlılığı ve suç örgütlerinin suiistimalleriyle mücadele edenleri destekliyor. İsa’nın bazı öğrencilerinin kadın olduğunu söyleyen Papa, ‘‘İsa’nın öğrencileri mükemmel insanlar değildi. Ancak İsa kadınlara merhametle yaklaştı ve günahlarını bağışladı. Rab’bin yanında yürüyerek ve dirilişine ortak olarak özgürleştiler. Rab bizleri özgür kılar’’ dedi.

Kadınları Kutsal Kitap’ı her zaman yanlarında bulundurmaya ve her gün okumaya davet eden Papa Françesko, ‘‘Her gün sessizce bir bölüm okuyun ve Rab’bin yanında olduğunuzu hayal edin. İsa her gün bizimle birlikte. O’nun çarmıh’ı yaşamımıza anlam veriyor. Dirilişi ise umudumuzun kaynağı. Sizler için her zaman dua ediyorum. Rab sizi kutsasın ve Meryem Ana sizi korusun’’ dedi.

(Kaynak: Catholic News Agency)

Acıların Ortasında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Nijerya'da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP) yaşadığı kamplarda acı ve gözyaşı hakim. Kamplarda çok sayıda kadın...

Singapurlu Kardinal, Papa Françesko’nun Ziyaretinin Ülkeye Yenilenme Getirmesini Umuyor

Singapur Başepiskoposu Kardinal William Goh, Papa Françesko'nun 11-13 Eylül tarihleri arasında ülkeye yapacağı ziyaretin Katoliklere yenilenme getirmesini...

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Kutlandı

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi kilisede, Paskalya Bayramı dolayısıyla...

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi