29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko, Dünya Cüzzam Günü’nü Hatırlattı

Papa Françesko, Aziz Petrus Meydanı’nda toplananlara, Angelus kutsaması sonrası 30 Ocak’ın Dünya Cüzzam Günü olduğunu hatırlattı.

30 Ocak, Fransız yardımsever ve yazar olan Raoul Follereau tarafından 1954’te seçildi. Gün, Cüzzam (Hansen Hastalığı) konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu yılki tema, ‘İnsan Onuru İçin Birlik’ idi.

Papa Françesko, bu hastalıkla mücadele edenlere yakınlığı dile getirdi ve her türlü ruhsal ve sağlık hizmetlerine erişebilmeleri için dua etti. Papa, ‘‘Bu kişilerin toplumsal uyumu için birlikte çalışmak ve hastalıkla ilgili her türlü ayrımcılığın üstesinden gelmek gerekiyor’’ dedi.

Papa Françesko, 1 Şubat’ta Uzak Doğu’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kutlanan olan Çin Yeni Yılı’na da değinerek, herkesin barış, sağlık, esenlik ve güven içinde yaşamasını diledi. Papa, ‘‘Ailelerin bir araya gelip sevgi ve sevinç anlarını paylaşması ne kadar güzel. Birçok aile salgın nedeniyle bu yıl bir araya gelemeyecek. Umarım kısa süre içinde zor zamanların üstesinden geleceğiz’’ dedi.

Papa Françesko, insanların iyi niyeti ve dayanışması sayesinde, tüm insanlığın maddi ve manevi refah seviyelerine ulaşabileceğini söyledi.

Aziz Don Bosco (John Bosco)

31 Ocak’ta kutlanan Aziz Don Bosco Bayramını da anımsayan Papa Françesko, Kilise’de iyilik yapan Salezyen inanlıları selamlayarak, ‘‘Bu büyük azizi, gençliğin babasını ve öğretmenini düşünüyoruz. Kendini dünyevi şeylere kaptırmadı. Bunun yerine gençleri aramak için sokaklara çıktı’’ dedi. (Vatican News)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi