30 Nisan 2024 Salı

Afrika Kıtası’nın Nüfusu Hızla Artıyor

Günümüzde 1,2 milyar olan Afrika nüfusunun, 2050 yılına kadar 2,5 milyara ulaşması bekleniyor. Tahminler gerçekleşirse, Afrikalılar, dünya nüfusunun dörtte birinden fazlasını temsil edecek. (2050 yılında dünya nüfusunun 9,5 milyar olacağı düşünülüyor.)

Nijerya nüfusu, ABD’yi geçerek 400 milyona ulaşabilir ve Hindistan ile Çin’in ardından dünyanın üçüncü büyük ülkesi haline gelebilir. 2060 yılına kadar dünyadaki Hristiyanların yüzde 42’sinin Sahra altı Afrika’da yaşayacağı düşünülüyor.

Afrika’nın Karşı Karşıya Olduğu Ciddi Sorunlar

Yazar ve Londra merkezli Afrika Araştırma Enstitüsü Direktörü olan Edward Paice, bu demografik değişikliklerin Afrika’nın öneminin yeniden değerlendirilmesine yol açması gerektiğini belirtti.

Paice, günümüzde kalabalık bir nüfusa ve büyük bir kara kütlesine sahip olan Afrika’nın genellikle göz ardı edildiğini söyledi. Araştırmalar, kıtadaki Hristiyanların ve genel olarak Afrikalıların karşı karşıya olduğu ciddi sorunlara odaklanıyor. Afrika’da devam eden gıda krizi özellikle Madagaskar, Zimbabve ve Namibya’yı ciddi şekilde etkiliyor.

Güney Afrika merkezli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (ISS) tarafından hazırlanan Eylül 2021 raporuna göre, açlık ve gıda güvensizliği Afrika’da artan ölçüde toplumsal huzursuzluk, istikrarsızlık ve şiddete yol açabilir. Afrika, radikal örgütlerin de hedefi altında.

2050 yılına kadar Afrika’daki nüfusun yaklaşık yarısının 25 yaşın altında olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, kilise liderlerinin gelişimi ve eğitimi hakkında soruları gündeme getiriyor. Afrika’daki kiliseler ve Hristiyan topluluklar, yardımlara ve duaya ihtiyaç duyuyor.

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi